Thursday, November 27, 2008

Fii tare, poete...!

Sunt lucruri si mai triste pe lumea asta... De-un paregzamplu, sa scrii cel mai radical manifest anticomunist la tinerete, iar spre batranete, la 20 de ani dupa caderea comunizmului, sa te-ntalnesti pe un for, unde sporovaiesti si tu alaturi de anonimu bobor al umbrelor, c-un fost coleg de camin studentesc, care-ti marturiseste c-a fost si-a ramas acelasi securist de omenie si ca n-a avut mereu portofelu burdusit, dar tontusi suficient de implinit, in timp ce tu - fostu disident si poet cat de cat eminent - n-ai nici azi in pozanarele prin care bate vantu o mie, ba inca esti acuzat si de paranoiie de fostu coleg (asta-n timp ce Raportu lu Volo te expediaza la subsol in bascalie, iar Manolescu te scoate si el din a sa Istorie...), si-atunci sa nu te umpli, mey, de cea mai neagra melanholie, asta-n caz ca nu cazi dreq in vrie-nebunie, olelie lie...? :(

update> vasile se intoarce...:

Viorele! Nu te stiam fan Cartarescu! Pai bine ma baitule Cartarescu parca ti-a fost adversar la declararea sefului de promotie ai poetasilor generatiei optzeciste. Ce este mazochismul acesta subliminar? Pe de alta parte nu vezi ce aberatii debiteaza acest guru national? Compara PSD-ul cu nazismul si bolsevismul, nici liberalii nu se simt prea bine si atunci ghici ghicitoarea mea (pe baza tertiului exclus) ce ne mai ramane sa votam? Ai ghicit, votam cu dragoste si entuziasm revolutionar PD-L. Iar tu, te de dai ranit, pentru faptul ca dupa 20 de ani de la cea fost atunci cand a fost, iti sunt contestate de un amarat de pigmeu, meritele comunale, judetene, nationale, internationale, mondiale si planetare de vechi luptator anticomunist cu stagiu in ilegalitate Vorba cronicarului : cine se aseamana se aduna !

reply avp:

Vasile...
Ieri mi-ai marturisit public ca tu, fostul meu coleg de facultate si de camin studentesc, cu care-am mancat altadata din aceeasi strachina, cu lingurile noastre oltenesti de lemn, ai fost si-ai ramas un securist de omenie, iar io sa zicem ca te cred, desi modul in care te-ai bagat preste mine cu denunturile alea anonime - dupa cum ai invatat la scolile voastre de securisti de bine - si cu vorbele-ti bashcalii, te-arata mai degraba a fi ce te-ai naravit sa fii, hire-ai sa fii... Azi vii si spui ca tu, ramas "securist de bine" din tot sufletu, votezi PSD-u' si urasti PDL-u', ca sa ai in continuare portofelu burdusit cum se cuvine, cu penzii grase si alte chenzine, durandu-te-n fund de mine sau de alti cunoscuti, vecini sau vecine, de milioanele din rumanime care se canonesc prin tzeri streine pt o amarata de paine. Pai, e drept, mey, fratre, rumâne... ? Aceasta-i intrebarea...

reply vasile...:

Viorele! Am sa fiu scurt.Nu am timp de sentimentalisme.In meseria noastra trebuie sa fii pragmatic.Drept sau nedrept, nu am timp sa reflectez la astfel de chestiuni morale.Astfel unde dreq am ajunge?Este o vorba frate, frate dar branza e pe bani. Iar pentru o bucata de branza as fi in stare sa o ucid si pe mama.Asta e! Din cauza faptului ca nu ai avut o conceptie de viata sanatoasa ca cea descrisa mai sus, ai ajuns unde ai ajuns.Auzi tu, sa nu ai tu o hartie de o mie in poznar!Bai baiete pe ce lume traiesti tu ? In lumea ingerilor, a heruvimilor sau a serafimilor? Ai auzit de Hobbes si de homo homini lupus?Hai pa!

reply avp :
Pe bune, imi placu sinceritatea raspunsului tau. Ai ramas acelasi tip dintr-o bucata, acelasi oltean egoist si nu prea sofisticat, dar care stie ce vrea de la viata asta, pai cum drea. Intr-un fel, caracteru tau mi se pare mai mumos decat al multor intelighenti, despre care ai fi tentat sa crezi ca sunt ingeri, auzindu-i cum vbesc, dar care-n fond sunt la fel de fiare (ba chiar mai abitir ca matale, caci ei sunt vicleni, nu direct cinici) ca tine. Cat despre mine, ia, io fac ce fac demult, Vasile: visez in continuare, fratioare, fara macar sa-mi fac sperantza ca "dincolo", in lumea aia pe care ne-o prooroceste ortofoxia nationale sau alte religii mai mult sau mai putin mantuitoare, voi trai ca belferu, in rai, la torpoare imbietoare sau la racoare, dupa caz, naz si praz. Si fiindca veni vba, afla ca "Planeta Ou" e conceptia mea de baz ;) Hai sa traiesti Vasile, sa ai portofelu burdusit si nadragii grei de bile, cat mai ai pile :)

No comments:

Post a Comment