Thursday, September 10, 2009

Despre blogu lu DT, si de ce nu mai e... :(

Dacă vă interesează şi părerea mea - a propos de discuţia voastră despre blogul lu DT -, aflaţi că ista, aşa cum o pornise, ar fi ajuns în curand cel mai tare din blogosfera Ro, fiindcă izbutise, precum Ulysse, să insinueze însuşi calul troian în cetatea lu zoso şi-alde paraipan : adicătelea, subt figura unui disident şi artist baban, în principiu domn şi aerian, se-nghesuiseră un număr de lăncieri şi ghiogari ai pamfletului mai terran, maeştri ai răsboiului cu orişice duşman, care-n curând ar fi făcut arşice toate statuile pitice din sala de festivităţi a blogosferei zoso-priamice, fiidcă ar fi fost vba de profesionişti ai artei scrisului cu litere ca nişte oţelite alice, nu cu copilăreşti cirice. Din păcate, my friend Dorin, un om de-o corectitudine ce l-ar face sublim în sferele lu Elohim, evident, iar nu la Romanica pe care-o ştim, s-a speriat de turnura prea abrupt vertiginoasă a forumului ce singurel, de altfel, l-a creat, dar pe care l-ar fi vrut, probabil, mai aşezat, mai împăcat, pacific ca o beserica gata să-şi primeasca enoriaşii veniţi duminica la icoana Maicii Domnului la sfânt poopat, iar nu o bioramă vie din eterna şi fascinanta noastră Rumânie, olelie-lie…

ps. Cât despre crunta bătălie care a avut loc, cică, între gabhryel al nostrum şi Florin Iaru, un expert în poesie, asta e un alt mod de a ne băga singuri în a burghezilor gentilomi fandacsie, dându-ne păsări de pradă în colivie ; în realitate, n-am asistat decât la una din binecunoscutele scene de hiisterie ale lu gabhryel, altfel un hom de omenie, şi el, dar pe care intelighenţii din lumea mare şi, scussi, cam plictisitoare (fiindcă in lumea asta se perorează ca de la amvon şi încă de la microfon, cu mimică şi glas de evanghelist de gramofon, fără feedback şi cu ecou de slon, iar nu cu larmă boborală sau alt natural svon…) îl privesc doar ca pe o calibanică arătare, şi de aici mâniile unuia care-i muult prea domn, pardon… :oops:

2 comments:

  1. Adevarul este ca D.Tudoran nu si-a dorit un blog in care sa vina toata"poolimea".El a creat blogul ptru un mic divertisment personal .Cred ca Gabhryel a avut intr-un fel dreptate.El a intuit tenta de detasare a "lumii"care frecventa blogul .Se crease o atmosfera de cenaclu literar , tocmai ptru a nu lasa sa patrunda grijile si problemele din realitatea romaneasca. S-a vazut asta de-abia cind a postat scrisoarea cu bucluc.A trintit-o acolo fara nici un fel de explicatie.Tu ai fost f.prompt si ai pus postarea care l-a iritat pe el,apoi pe F.Iaru.Totul s-a deteriorat cind a aparut lista cu asa-zisii formatori de opinie..Si pe mine ca si pe tine ca si pe Gabhryel ne-a deranjat talmes-balmesul ala de pe liste .Cind am vazut-o pe Floriana Juncan pe lista ,m-am dezumflat si nu am putut sa ma responsabilizez.Era ca si cind eu ii giram pe Nistorescu ,SRS etc. D.Tudoran,F.Iaru si chiar si L.Antonesei nu sesizau iritarea noastra.Gabhryel a fost iritat de replicile ironice si mistocaresti a celor doi. A fost violent,e adevarat,dar cred ca D.Tudoran s-a folosit de asta ca pretext sa ne trinteasca usa in nas. Eu asa am inteles :"Ia mai duceti-va "dreaqului", ca nu ma mai intereseaza viata si problemele voastre"!. Am crezut ca D.Tudoran va avea forta si puterea sa coaguleze in jurul lui elita intelectuala ,acum ,cind ,iata,se declanseaza acest razboi al "trecutului" cu prezentul.Am crezut ca-i va scoate din cochilii si-i va responsabiliza. Crezi ca daca ar fi facut o scrisoare in care s-ar fi adresat CSM-ului {de ex)si le-ar fi cerut sa stopeze haosul din justitie ,nu ar fi avut o solidarizare din partea celor care vor cu adevarat ceva bun ptru Romania ? Eu cred ca da.Nu a vrut, ptru simplul motiv ca nu-l agreaza pe T.Basescu , si-i este teama ca ar putea sa creada "cineva?"ca il gireaza.
    AVP,stiu ca D.Tudoran precum si F.Iaru sunt prietenii tai, pe care ii iubesti si-i pretuiesti.Dar ei se impaca bine ,ptru ca au aceleasi preferinte politice ,care nu converg nici macar cu ale tale ,daramite cu ale celor care navaleau pe blog.F.Iaru nu poate sa te combata in privinta asta,ptru ca nu are argumente ,si atunci se asociaza cu Carol ,de ex.,ca sa te umileasca drept pedeapsa ptru ca ai alte preferinte decit ale lui .
    Tu,AVP,esti din nou singur .. din pacate ,la vedere, si in detrimentul tuturor celor care se incapatineaza sa vada in T.Basescu si PD-L sustinatorii reformarii statului.
    P.S.era cit p'aci sa incep prima ..Mi-am adus aminte de modul brutal in care te-a atacat cind ai sustinut-o pe EBa...O tirada de injurii, atit la adresa ta cit si la a E.Basescu .Noroc ca m-ai atentionat si m-am oprit.Atunci mi-am dat seama ca m-ai recunoscut.Nu as fi vrut..stii tu de ce...dar recunosc ca m-am distrat .Am ris cu lacrimi..

    ReplyDelete