Sunday, May 10, 2009

Planeta-Ou

In conceptia mea, Viata are origine comuna, iar Kosmosul e un fel de Pom al Vieţii (Tree of Life), care a germinat acum 15 de miliarde de anişori din sămanţa Atomului Primar, iar de-atunci creşte, creşte, creşte, părând că nu se mai opreşte, doamne fereşte, şi care după ce a făcut tulpină, ramuri, frunze şi flori, subt forma galaxiilor, nebuloaselor şi-a altor încrengături de sori, a făcut şi fructe, mai incoace, fireşte, subt forma planetelor ţintuite in al gravitaţiei cleşte, una dintre aceste fructe fiind chiar planeta albastră, asta a noastră, cuibarită subt steaua care ne-ncălzeşte şi deci ne cloceşte, aloo, şi din care – după miriade de ani de incubare – am ieşit noi, puişorii săi moi, la soare, muncindu-ne apoi să săltăm din germinativu’ noroi, prin generaţiile de didiloi succesoare, ca să ne prefacem – “la sfarsita lumii”, pai cum dreq – într-o Entitate şi mai mare, a cărei sămânţă se va arunca, cumva, în metagalaxia înconjuratoare, până la stadiu ăla Omega, când sămânţa germinatoare pornită hăt cândva din Alpha Male – singularitatea initiala – se va unifica din nou în Atomu Final / Primar, se pare…

Ei bine, aşa cum într-un pom există, dupa stadiu-i de floare, fructişoare înca acrite şi alte fructe binişor pârguite, iar unele deja uşor îndulcite, n-aşa? (pana la deplina coacere, cum ar veni), aşa şi-n Pomul Vietii pot coegzista fructe – planete, bre – unde viaţa e încă acrită, iar în altele destul de pârguită, însă per total universal distanţa în timp evoluţional dintre vieţişoarele astea de pe-al coroanei metagalactice areal fructifero-planetar nu e totuşi suficient de mare ca să putem spune că o civilizaţie sau alta e mai în stare de re-germinare (deci coaptă deplin, sa zicem ca o caisa aromitoare). Cu alte cuvinte, extratereştrii ăia or egzista, io nu zic ba (ca si puzderia de fructe din gradina mea sau a ta), însa ei nu pot fi mult mai avansati, în timpu evoluţional virtual, decât Planeta-Ou din sistemu nost’ solar. Si deci, până una-alta, suntem singuri, halal... :oops:

4 comments:

  1. Salve,AVP !..Incepusem sa cred ca esti suparat si ca nu mai ai chef de blogarit.Am tot incercat sa te stirnesc ,doar ,doar ,vei aparea...Nu stiu daca ai urmarit postarile de la "Povestea luiAVE"..Spuneam ca am intrat,asa cum am obiceiul,pe blogul tau si am accesat pe "Hyperspatz patrol"..am intrat in Coti si am citit toata postarile..Erai intr-o verva de zile mari.Pe vremea aia nu intram decit pe blogul lui Patrasconiu,unde si postam,iar pe problema Mailat nu m-am bagat..
    De fapt ce vreau sa spun :Ma bucur ca ai scos "OUL"din "cuibar" :D...Cred ca i-a sosit vremea ca sa iasa din nou la lumina..Redactat sub forma de foiletoane ,are darul de a fi savurat incet si sa indemne la a medita , o vreme ..
    Da,cred ca mai sunt si alte planete pe care exista viata ,si ,chiar populata cu fiinte inteligente,avind toate aceiasi provenienta .
    Si,da,ea nu poate sa fie in acelasi stadiu de evolutie ,dar de unde stim ca pe "Planeta Albastra"viata este ajunsa la un stadiu superior ?Sa fim noi norocosii universului ?..Mai de graba cred in universuri paralele...Cred ca din miliardele de sori si planete sunt alte citeva zeci,sute,mii ??care sa fi intilnit in infinitatea spatiului si timpului ,un mediu la fel de prielnic ca cel de pe Terra..
    Este deci posibil ca in locul ala, viata sa fi evoluat mai repede si cu fiinte, poate ,asemanatoare.??.Asta ptru ca nu cred ca erele geologice si marile glaciatiuni au urmat acelasi traseu in timp..Stii cum se spune :O clipa pe pamint poate fi o ..vesnicie in alta dimensiune.Si asta este de ajuns sa dea o alta dimensiune, si,evolutiei vietii..Avind in vedere ca eu chiar cred ca Pamintul este un Mic Rai. ..Dar nu cumva Marele RAI chiar a existat ?si ..Adam si Eva au fost "izgoniti "cu scopul popularii Planetei noastre?Spun asta ptru ca eu cred ca Omul este o fiinta perfecta...Parca prea perfecta ptru a fi numai rodul evolutiei...

    ReplyDelete
  2. P.S.postarea mea iti poate parea o mica naivitate ..Chiar mi-e teama ,ca te vei amuza copios de infantilismele mele..Mai mult,daca vor intra "unobomber"pe aci ,si el(ei) nu se vor sfii sa ma ironizeze crunt, te rog sa stergi..

    ReplyDelete
  3. Steliana, dacă extratereştrii cu care e de presupus că ne-nrudim prin acelaşi Stră-Moş (Atomu Primar) ar fi fost mult mai breji decât noi, ar fi apărut până acum din neant... O civilizaţie cu doar câteva mii de ani mai avansată tehnologic şi ştiinţific decât a noastră (dar ce înseamnă câteva mii de ani la scara Kosmosului...?) ar fi smuls deja din Virtualitate secretul vitezelor luminice şi alte secrete tehnologice de care habar n-avem, încă, şi, într-un fel sau altul, şi-ar fi făcut simţită prezenţa în preajma noastră, dar nu neapărat spre a ne ocroti sau iubi, ba aş zice - văzând că motorul lumii ăsteia e lupta contrariilor, helas... - chiar din contra, mey... Or, dacă extratereştrii ăia nu vin şi încă nu se văd nicăieri, oricât ne-am holba cu Hubble sau cu radiotelescoapele, înseamnă că fie nu s-au născut încă, fie sunt în stadii evolutive inferioare nouă, fie sunt - în cel mai bun caz - la acelaşi nivel cu noi, aciuaţi pe-o minusculă planetă a 4-a dintr-un sistem solar de pe partea cealaltă a Hypersferei...

    În privinţa opiniei tale că nu e obligator ca în alte părţi se se fi petrecut lucrurile ca pe pământ, eu cred, din contra, că e obligator ("precum în cer, aşa şi pe pământ"), din două motive: legile ştiinţifice pe care le cunoaştem par a fi valabile oriunde altundeva, cel puţin în universul observabil ; de asemenea, elementele chimice pe care le ştim există peste tot şi nu s-a constatat nimic în plus sau în minus faţă de Tabela lu Mendeleev.

    Tot ceea ce se petrece pe pământ şi mai ales naşterea, creşterea şi evoluţia fiinţelor vii (a Bioseferei), îţi poate da o idee, în rezumat, despre naşterea, creşterea şi evoluţia Kosmosului (aşa cum filogeneza puiului de om îţi poate da o idee despre evoluţia speciei homo sapiens sapiens...) Nu trebuia decât să ai ochi spre a face o conexiune între toate aceste date existente deja, iar eu - din întâmplare - sunt primul care am avut... După aia, e simplu ca Ou' lu Columb, biensur... ;)

    Şi, da, nu prea mai am timp nici - cel puţin deocamdată - chef să mă hârjonesc pe forumuri... De altfel, nimănui nu-i pasă cu adevărat de chestiuţa asta... Hai paa

    ReplyDelete
  4. Da,in cazul asta avem ,noi ,la indemina ,peste citeva secole sau poate mai putin ,sa exploram spatiul Kosmic, sa-l invadam si sa-l populam cu... paminteni.Eu cred ca in perioada asta pamintenii vor ajunge la un stadiu avansat al gindirii si calitatii umane incit sa nu distruga acele fiinte"inferioare" si sa poata covietui impreuna.
    P.S.Ai dreptate !Asa simt si eu .. de aceea trec zile cind citesc ,dar nu ma exprim.
    pp.s..nici pe "libertarianism.ro"?Ei,nici asa!.Hyperspatziul este anost fara tine...acum merg sa ma joc ..hihihi!

    ReplyDelete