Wednesday, February 25, 2009

Povero Frattini

Mai lipsea ca auctorii să-i dea poza faţă-profil, amprentele digitale şi cazierul, pentru ca noi să-nţelegem că de fapt banditu cel mare e chiar ticălosu ista, Frattini, iar nu infractorii pe care Frattini ne roagă să-i semnalăm autorităţilor italiene, pentru ca astea, cunoscându-le năravurile, să-i ţină subt o mai strictă observaţie. Obiecţia journaliştilor democraţi ai lu peşte e că-n felu ista s-ar încălca grav drepturile omului infractor, fără să-şi pună deloc problema că, în caz contrar, s-ar încălca drepturile omului pur şi simplu muncitor ; păi ăsta e om, bey ?, par să-şi zică auctorii, trei doamne şi toţi trei. Altă mare chestie semnalată de dăştepţii auctori şi care după părerea lor face ca pretenţiile periculosului Frattini să fie pur şi simplu absurde e aceea că poliţia de frontieră româna nu posedă cazierele judiciare ale cetăţenilor români, care se găsesc doar la poliţia română bătrână, deci la Miliţie, cum ar veni, şi-atunci e clar că cererea lu Frattini e aiurea, n-aşa?, pen' că cum drea să poata fi mutate hârtiile alea de la o autoritate română la alta ori interschimbate, a ? Căci doar nu ne-om afla în Papua, ci la Romanica noa', unde poliţiile, doi şi-un sferturile şi celelalte autorităţi si organe nu s-ar ajuta între ele nici dacă le-ar ordona Doamne-Doamne, darmite un ministru oarecare, aflat doar temporar subt arme, când nu doarme, a  ? lol

Reply for Koruţă...

Mey Koruţă

Nu sunt miliţar şi nici măcar n-am călcat vreodată dincolo de fruntar, ca să ştiu cum se procedează pe la vamele-ţi de vechi vânturar - şi crezui că nea Frattini ista, care a fost tontuşi ditamai comisaru ioropean, iar nu glugă de coceni, mai ştie şi el câte ceva, n-aşa ? -, însă dacă mă provocaşi, hai să rezolv şi problema ta, cum ar venea.

Chiar sunt curios: tu cum treci, mah, graniţa aia ? Că o faci călare pre caii-ţi putoare sau pe gios, oare nu te-nsemneadză nimeni într-un catastif sau măcar nu-i spui tu per os cum te cheamă lu nenea grăniceru mumos/ fioros ? Să nu egziste nicio evidenţă la graniţa noa', fie ea cu UE, fie cu Bassarabia sau cu Ukraina ? Din Romanica iese chiar oricine, bre, şi intră cine vrea, fără să ne zică nici bonjour nici utute-n Ur, a ?? Dacă-i p-aşa, jur că habar n-aveam de realitatea asta şi-mi cer scussi pentru c-am gândit anapoda, helas... Io chiar nu ştiam că am ajuns ţeara lu Papură-Vodă şi, deşi io chiar posed ceva dincolo de gât, n-aşa?, nu pricep de ce mai avem nevoie de poliţie de frontieră, iar de vameşi nici atât.

Dar dacă nu este aşa, înseamnă - din contra - că nu prea te duce pe tine mintea, fata mea, a ? Căci, iată, dacă io am evidenţa tutulor infractorilor într-un simplu calculator şi-n acelaşi timp am evidenţa celor ce ies din Ro cu destinaţie ţeara macaronarilor, atunci e suficient să apăs din planton în planton pe un simplu buton şi să văd care e rumân serios şi moral şi care infractor mai mult or mai puţin creminal, iar apoi, înainte ca primu val de turişti şi de alţi hartişti iluzionişti s-ajungă la macaronari la hotar, io, rumânu grănicer-căprar, le transmit carabinierilor listingu fatal, iar ale frattini - normal - n-au decât să se spele cu el pe cap, dacă vor ca nici cioara ghioară - bunăoară - să nu le mai scap'.

Zici tu că ticăloşii pot minţi că se duc la Malmo, iar apoi s-o cotească spre Milano ? Dar câţi crezi că vor face treaba asta şi cât timp va mai dura, înainte ca toate ţerile UE să se zmulgă - în fine, dear googuţă - din a violatorilor şi-a şuţilor pootza ?

...şi încă o reply for piranha:

A le transmite italienilor numele infractorilor (sau, mă rog, ale celor cu cazier) care ies din ţeară şi declară că merg în direcţia lor e, pe de o parte, o chestie destul de uşoară, iar pe de alta, nu-i împiedică pe cei ce-au călcat pe bec prima oară să călătorească ori chiar să şi trăiască în Italia, bunăoară, ci doar le uşurează italienilor supravegherea celor cărora nu prea le place legea, fiind predispuşi la fapta rea. Căci doar ştii şi mata, drea: că lupu-şi schimbă păru, da' năravu ba.

E ca şi cum Drakkula, Râmaru sau alt criminal în serie aborigen ar învia, iar la un moment dat ar pohti să plece la muncă or la promenadă în Italia: ei bine, ţie, Poliţie Comunitară din Romanica ioropeană sadea, nu ţi-ar trece oare prin scăfârlie că tre să-i informezi şi pe Carabinieri despre această vizită fistichie? Nu de alta, dar dacă Drakkula se duce şi omoară juma din Roma sau măcar o bagă-n boală, nu crezi că după aia italienii n-o să-i mai sufere nu doar pe rumânii musafiri în a lor ţeară, dar chiar şi pe tine, pretine, mai ales când te vor vedea că porţi şi numele ăla de peşte-câine, bre... ? LOL

No comments:

Post a Comment