Thursday, September 10, 2009

Ei sunt multi, sunt leghiune

Ca Somesan ista sunt multi, sunt leghiune, bre. Practic intreg boboru ruman a pactizat cu diavolu rosu si n-ar fi facut nemic spre a iesi din ghearele lui, in caz ca altii n-ar fi avut interes sa-l scoata de acolo, dreacului.

Suntem un popol de ciobani, plugari, tigani, maalagii si mitocani, in care rarissimu ingeniu hypercretor sau inca asteptatu hero eliberator / civilizator nu poate fi decat un accident stanjenitor.

Daca un N.Manolescu – exempli gratia – ar crede altceva despre uniunea-i de creatori si despre natia-i de harnici turnatori (”torna, torna, brate”, e prima dintre sintagmele rumanesti mumos clasicizate, n-asa…?), ar da dreq publicitatii lista aia cu scriitorii ciripitori. Iar daca n-o face, inseamna ca (si) el considera ca nimeni nu e vinovat, ei dreace, lace, intr-o cloaca lipsita de cojonace, de nobletze si de inimi viteze ori mai vivace, intr-o târlă in care inocentele mioare daco-trace vor sa traiasca in buna pace cu lupu’ sau ursu’ carpatin ce le-o coace, asadar, in tzeara linistii etice, bey, in care hartistii se poopa cu securistii (am vazut asta, efectiv, in casa lu my friend Nichita, candva… :shock: ), domnii cu tovarasii, hotii cu proprietarii si sclavii cu lorarii.

Asta e situtia, natia & tratatia…

No comments:

Post a Comment