Sunday, May 17, 2009

Obama vs Bush

V-a intrat voua in cap ca Obama este “de stanga” si de aceea e mai prost si ca Tufish, care era “de dreapta”, ca si voi, n-asa ?

Presedintele unei mari puteri, ca sa nu mai vbim de presedintele Americii, nu e nici de dreapta, nici de stanga, ci e varful de lance al unei fortze planetare, mey. Daca interesele Americii sau ale Planetei i-o vor cere, Obama va face razboaie si mai crunte, si mai costisitoare, si mai nepopoulare, ca ale lui Bush, fara nicio legatura cu lookul sau din campanie, sau cu opinia ta ca e “de stanga”. Singura deosebire notabila dintre Obama si Bush este ca Obama e un presedinte pentru vremea noastra, iar Bush era un presedinte pt o lume revoluta ; adicatelea, Obama e un barbat civilizat, fasonat si perfect adaptat societatii deschise si multiculturale de azi, pe cand Bush era violent si sfertodoct, plus ca traia cu otrava capitalismului cinic si salbatic in sange, fiind si cam ametit de hasisul unui messianism prost inteles.

3 comments:

  1. S-ar putea să ai dreptate...
    Ca Obama să fie doar un alibi pentru rezolvarea unor probleme care îl depăşesc (şi pe el şi pe Bush), pentru că e vorba de "o forţă planetară".

    Deocamdată, însă, eu văd, la nivel simbolic, un declin.
    Şi simbolurile sunt mai puternice decît imperiile!

    :)

    ReplyDelete
  2. Cand o mare putere vbeste cu mici puteri locale, dar tzifnoase tare (stii vba aia: foodul si prost), a te comporta tale-quale, adicatelea cu toate atuurile sfortei tale planetare, inclusiv cu atitudini umilitoare pentru orgoliile locale, e adesea o chestie destul de costisitoare, daca nu obositoare... Si-atunci, ce mare scofala sa le vorbesti foodulilor mumos, de exemplu printr-un pres care le face salamalekuri sfios, dar care la o adica nu va ezita sa le-o traga pe la spate, vartos... ?

    Cam de asta eminentele cenusii ale USA s-au lepadat de Bush (prin emulu-i McCain) si l-au preferit pe postmodernul Obama...

    Parerea mea, pai cum drea...

    ReplyDelete
  3. Mda...
    Numa' să fie cum zici tu...

    ReplyDelete