Saturday, January 10, 2009

Am fost Harap Alb... Si cu ce m-am ales...? LOL ***

AVP wrote:
Draga Razvane, asteptai sa-mi dai si mie un buna ziua ori barem sa ma bagi in zeama cu-o sudalma (numai sa nu ma-njuri de mama, aloo), insa mi se lungi gatu asteptandu-te, priatelo. In aiasta situatie, da-mi voie sa-ti pun o-ntrebare-ncuietoare, fratioare: de ce pisica penelopii crezi tu ca Harap Alb ista tre’ sa regrete nu stiu ce, sau ca doar el ar fi fost candva un caracter de petice, fiindca s-a comportat asa cum face tont rumânu imparţial inca din primele scutece (cand deja puiu de rumân e mare kknar, normal :) ), din moment ce nici tu si nici nimerea d-acilisa nu gasirati de cuviinta a-i spune macar un hello la misto singurului hero ce-ateriza in ceata acuzatoare angro, mare liubitoare de dreptate si dignitate Ro, aloo? :oops: Cat de inconstient sau cat de naiv l-oi crede tu pe Harap Alb, ca sa-si faca probleme de constiinta pt intamplarea ca odinioara n-a fost mai dalb, din moment ce el vede ca fraierii ce-au facut prostia sa nu semene candva cu noi/ voi, sunt tratati azi cu respect de garoi si caldura de sloi, asta cand nu sunt scuipati si loviti hendrixeste in ‘oi, n-asa? :)
Vintilescu said:
Răzvan Vintilescu:
10 Ianuarie 2009 (02:11)

@AVP
nu cred ca-si face vreo problema… stiu doar ca a fost enervat ca si-a adus cineva aminte de toata tarasenia, pe care o credea ingropata
Bey RV, tu ori esti naiv (copil), ori faci pe naivu’, ori ce dreaq esti ? :shock:

Nea Florin Piersic are tot dreptu’ sa fie enervat de “povestea” asta, aloo !

Atata timp cat Quintus, de-un paregzamplu, dovedit c-a facut “politie politica” pe vremea Iepocii, nu doar ca nu este luat la-ntrebari si la rechizitorii cu clabuci in nari, asa cum il ia - exempli gratia - hendrix pe Harap Alb, in loc sa-si menajeze trista-i lab’, ci din contra, este omagiat in Ateneul Roman, de fata cu toata elita Ro, ca presedinte de onoare al PNL - “partidul Bratienilor”, aloo - si ca o personalitate cel putin benefica a natiei asteia din care facem parte si tu, si bucurenci al tau, si blogger foto, si presedintia or parlamentu’ ro, si chiar si io, pai atunci cu ce drept vii tu sa-l tragi la raspundere pe actoru’ popular FP, pentru faptu’ c-a facut ce-o fi facut, bre …?

Si daca ar fi vba numai de onorabilu’ Quintus, bey ! Insa stii bine ce-a zis Turcu, ce-a zis Ticu, ce-a zis Ciuvica, ce-a marturisit Paleologu, ce s-a descoperit despre Doinas, ce se spune despre Vantu (din mana caruia ciugulesti ca paloma blanca, dear baietas!), ce zic dosarele de la CNSAS cate au mai ramas (cu conditia ca tu sa ai sansa sa stai cu ele, singurel, face-to-face, inclusiv cu cele 100 de mii de dosare momentano fara glas, care au fost clasificate cica pentru securitatea natiei noastre in vremuri de bajenie, de tranzitie si de pripas ) ! Pai, mey, daca ar fi sa ne luam dupa aceste “surse”, practic toata natia Ro sau cel putin cvasi-totalitatea elitei Ro a cantat, intr-un fel sau altul, la Dynamo, aloo, sau barem la PCR-ul lu Nea Drakkulo, si-atunci cu ce drept ii ceri tu (sau hendrix) lu' Harap Alb sa fi fost mai dalb decat imensa majoritate a boborului ista, din care credeti c-ati rasarit ca Afrodita din spuma marii, mai imaculati ca a lui Mos Craciun barb’?

Intr-o singura situatie ai fi avut dreptu’ sa-l iei la-ntrebari pe FP ori sa-i arati la obraz, acuzandu-l de nu stiu ce. Si anume, atunci cand tu ai fi fost macar un fan AVP, he-he (ca sa nu mai pomenesc acum de Goma, de Dorin Tudoran, de Doina Cornea, de Lovinesti, de Tismaneanu, de ceilalti disidenti anticomunisti si antisecuristi numarabili pe ale tale nici douaj’ de degete, bre), si nu numai tu trebuia sa fii asa, ca sa se-mblanzeasca pronia (iar tzeara de kutty & kk sa se poata reabilita candva, cumva), ci toata natia, aloo, ori cel putin cei mai luminati rumâmasi-arhei, reshpective next generation de porumbei fara comunizm in ei, dar cand si tu, si puterea care e, si natiunea lu’ Base, lu shefu-tau, lu' colegu-ti itm, rogozanu, tru (pata, carta, plesu, manolescu si-a altora de pe lista-ti de intelectuali actuali), il ignorati cu desavarsire pe rarissimu’ hero din vremurile in care 99% dintre “romanii mari” erau simpli kknari (deci egzact cum face Harap Alb ista, care ne vbeste azi de dragostea-i profunda, n-asa? pentru ai patriei penati si lari, dar habar n-are de “Apelul catre Europa” sau de-ale disidentilor fapte de rumâni rari), pai atunci ce mai vreti sa demonstrati, si cui, bey, neam de poolica franari ? :lol:

ps. Cel mai franc dintre voi/ noi si care ne caracterizeaza asa cum Sfanta Joi ii va caracteriza pe rromanii de apoi, e Bibi Cucernicu, alias Venitu Brutal, care macar e consecvent ca un onest marar si care nu crede ca rumanu’ nost’ e-n stare de vreo fapta heroica, nobila or apostolica, nici sa-l pici cu ceara, halal… :)

Rumânu obsinuit, tipic sau ordinar e reprezentat de asemenea si de hendrix, un titirca-inima-rea exemplar, care nu conteneste a-l injuria intr-un hal fara de hal pe bietu Harap Alb, tipand la el infernal, imputandu-i sireacului actoras de succes iepocal ca n-a fost un Tudor Vladimirescu, macar, dar care pe mine, in schimb, redactorul “singurului text vadit anticomunist produs de vreun intelectual român în anii ’80″ (cum spune Sorin Cucerai, intr-un interviu de coshar, adicatelea baftos si f.f. rar), ma porcaieste ca la usa cortului si ma sfichiueste ca un lorar (iar asta pur si simplu pentru ca el nu crede, precum tzeranu’ ala din Moromete, ca dintr-un rumân ciumete s-a phootut naste un hero demn de natiile cele mai nobile si mai cucuiete :))

Si deci, in concluzie, de ce s-ar fi comportat FP altcumva decat natia din batatura sa, bre, sau ce folos ar fi avut ista daca chiar s-ar fi dat preste cap de 3 ori, ca porcu din povestea de demult, si-ntr-un tembel hero Ro - precum io, aloo - s-ar fi prefacut…? LOL

***Asta a propos de filmuletzu lu Gopo, din 1965, "De-as fi Harap Alb...", cu Piersic in rolu principal ;)

3 comments:

  1. se pare ca NUMAI adevaratii dizidenti Nu s-au ales cu nimic.


    daca ai fi fost "dizident" de tip dinescu, astazi erai..........depaaaaaaaaaaaarte!

    :)


    iti pare rau?

    ReplyDelete
  2. Prea evident c-asa-i... :) Disidenti autentici n-au fost (in TOATA Iepoca, aloo...) decat - cu indulgentza - 10... Stii poesia: "Plecat-am noua din Vaslui si cu sergentu zece..." LOL

    Si, da, in masura in care azi, hic et nunc, n-am nici macar un banutz de tabaciok, iar "patria recunoscatoare" este... ioc ("patria recunoscatoare" rasplatindu-l in schimb chiar pe WCT, fiul Iepocii, bre, cu Legiunea de Onoare, Doaaamne Dzeule...), nu, nu cred ca m-as mai heroiza chiar deloc, decat dac-as fi sigur ca cel putin alti 1000 de compatrioti s-ar prinde-n contestatar joc, ca s-avem barem un piculetz de noroc...

    Dar degeaba - hic et nunc - mai vorbim... Ceea ce-am facut io atunci tzine pur si simplu, vba lui Sorin Cucerai, de destin... Stiai...? :)

    ReplyDelete
  3. AVP , permit-mi sa-ti spun maestre ,nu ne aparat pentru cele mestesug scrise sau vorbite acum , Ci pentru Cele cu curaj si demnitate affirmative atunci , cand putini ( mai nimeni) aveau curajul s-o face .
    Mai fa rost de inca 998 ,sa facem MIA si hai , ca avem treaba !!!
    Toyota estima si preturi mai , OMULE !

    ReplyDelete