Thursday, September 10, 2009

Daca stricta originalitate nu e...

Bey znobule, pai tocmai de aia n-ar phootea fi Mopete al tau un poet prea mare, adicatelea o unica floare in a stilurilor splendoare din iarba fiintei creatoare, fiindca seamana cam prea tare cu contextu-ti culturalo-institutional mondial, halal.

Mopete, care daca nu ma-nsel e un tradutore cu har a gandit prea mult c-un cap de dragoman international, ca sa nu-i mai maimutareasca din cand in cand pe strainezii aia, ca un eminent papagal, iar nu neaparat ca un creator absolutamaente original.

O stia inca batranul Benedetto Croce, mey: in lumea creatiei, doar acolo unde vei afla orginalitate – o stricta originalitate, aloo…-, vei gasi si valoare. Nu e deci vba daca un artist iti place sau ba (caci placerea, frisonul impresiei hartistice, vine abia dupa ce se naste mitul creatorului reshpektiv, pe cai pe care nu le discutam aci), ci daca hartistu’ e strict original, sau ba, daca a adaugat singur el, cu manutza sa, o paleta total noua la corola de minuni a lumii (sau la sentimentul rumanesc, malgasesc, bulgaresc, americanesc or oltenesc al fiintei, ca sa stii despre ce-ti vbesc).

In rest, e vba de topurile voastre de znobi de Bookfest sau de gentilomi ridicoli ai plutonului de alergatori spre-al literelor didactico-pedagogice everest… ;)
Mie-mi spui… ? lol

No comments:

Post a Comment