Thursday, December 18, 2008

Io zic sa nu cobim

Astia suntem, cu astia defilam, ce sa mai vbim. Caci te-ntreb io pe tine, pretine: ce daca Manolescu, Tismaneanu, Plesu, Liiceanu, Patapievici sau - exempli gratia - Cartarescu sunt oameni fini, din elita cea mai elita a acestei tzerisoare de gentili, cognati si scumpi afini, plus ca presupusi mai morali decat baronii cu colti de mistreti sau de babuini, ori barem cu-o minima moralia de onesti mimi, drea', pai d-aia l-au publicat ei pe AVP (ale carui fapte si acte ei nu le ignora, he-he, dar le interpreteaza ca tont romanu impartial),  d-aia l-au laudat si premiat imediat ce ne-am 'liberat', asadar, in loc sa-l lase sa moara de foame, de inima rea si de sete pe auctoru "Apelului catre Europa" si-al "Poemului de otzel", deci chiar pe rumânul cu fontana hyperspatziului la perete, sireac de el...? Vezi cat de relativ e totul, dle poete, si cum se poate intoarce adevaru pe dos ca o masca de gorobete ori macar sa se faca punga, ca o gheara de alicit erete ? ;)

ps.Chiar asa, ce mai e de facut, atunci cand dl Plesu nu se sfiieste sa scrie negru pe alb, undeva, ca nu-ntelege deloc cum de se-nghesuie unii sa fie premieri preste neamu ista de oieri, in loc sa se ocupe de agape de mintosi boeri sau barem de bietele dumnealor muieri, patriotismu parandu-i-se aceluiasi domn un moft de demagogi naieri ? ;) Daca si Moise, de-un paregzamplu, ar fi gandit ca elita noastra cea mai cea, ii lasa pe Evrei s-o slugareasca si azi pe pharaoana Thla, alegandu-se barem cu f'o bucata concreta de ceva, n-asa?, in loc sa-i care-n pustiie la mama drea, canonindu-se sa le dea si marea-n doua cu-o nuia ;) Cu-o asa elita paraponisita si pleectisita, sa nu ne miram ca vreodata lumea ne va-ntreba uimita ce-am avut cu sireacu nea Ceashca, tita, caci macar ista a naltat Casa Boborului cea mai solida, a asfaltat drumurile pe care altadat nu calca decat Fefeleaga cu-a ei vita si-a publicat toata scriitorimea contimporana inclusa in Istoria lu NM cea vestita... oops.

2 comments:

  1. Si mie imi place cand apare un intelectual imaculat care, inmuindu-si penita in cerneala din calimara Rompetrol Holding, ne mustra in scris si ne face sa rosim chiar si pentru simplul fapt ca ne-am nascut si ca traim in aceasta tarisoara. Caci, daca fotoliul de prim-ministru este atat de jenant, imi pot inchipui cat de jenanta este orice alta functie publica. Si imi pot inchipui, in continuare, cat de jenant este sa nu detii nici o functie publica, adica sa fii un nenorocit de roman, o fiinta care nu se bucura decat de trei privilegii: acela de a plati impozite si taxe pana iti sar ochii din cap, acela de a trai intr-o saracie si umilinta crunte, precum majoritatea, si acela de a lua scuipati si de la politicieni, si - desigur - de la intelectuali.

    ReplyDelete