Sunday, January 11, 2009

He-he

Si zici ca luarea de la gura gloriosilor actori ai Iepocii de Aur, deveniti preste mode si timp venerabilii juni ai Iepocii de Tranzitie, si deturnarea sumelor astfel liberate de la gurile batrane & spurcate de-atatea si-atatea tzucaturi pe la spate, cate i-au tras Carmaciului in Cantarea Romaniei celeilalte, in folosu generatiei de actori actualmente june si cam lesinate, care altfel n-ar avea nicio sansa s-ajunga si ea, sarmana, la minimalele bucate, din pricina lacomiei nemasurate a glorioaselor flasnete gonflate, e o magarie si jumatate, cognate, a...? Pai, atunci, ce sa mai zic de presedintele-ti canonic, N.M., care dupa ce-a scris ca sunt un poet de vis, mai egzact un fel de Nichita + Carta bis, m-a exilat recent din Paradis, reshpektive din Istoria-i Canonica, in care se pare ca - dintre cei vii - n-au intrat decat auctorii ce, una preste alta, l-au cam lins pe Divinu Critic-Redivivus, dupa ce l-or fi uns cu propolis, biensur, ca sa nu se spuna ca l-au lins direct in babilonianu' Ur, sau ce sa mai zici de amicu meu Vlasie, de altfel chiar editoru Istoriei ce m-a evins, cu care efectiv am mancat din aceeasi strachina candva, dar care nu mi-a publicat nicio cartzulie la editura sa, al drea', ori - exempli gratia - ce sa mai zicem de mata, care dupa ce l-ai poopat odata, dar bine, pe cineva - nu spui tzine, persoana insemnata, voila -, si chiar in locu pe unde se basea, cum ar venea, acuma te dezici de fapta-ti pupacioasa sadea, fiindca poopi la alta masa, deja, a...? Hai paa.

ps. Apropo de advocateala dlui Dinescu.

Se spune ca marele profesor si avocat interbelic, Istrate Micescu, pleda odata in fata Inaltei Curti de Casatie, intr-un caz oarecare, iar curtea, in fata măiestrei pledoarii a Profesorului, ramasese, ca de obicei, bouche bee. Un incident totusi intervenise: in timpul pledoariei, s-a observat cum asistentul Maestrului tot incerca sa-i spuna ceva acestuia, parand disperat sadea. In fine, dupa ce-si termina pledoaria, marele advocat se-ntoarse agasat spre asistentul sau: "Ce tot vrei, draga ?" "Dom' Profesor, clientu' nostru este celalalt, iar nu cel pentru care ati pledat!", ii sopti asistentu imbujorat. "Da...?? Pai, de ce nu-mi spusesi, mey??", ricană Maestru'. Insa imediat dupa aia se reculese, isi arbora tzinuta clasica, de mare orator, si se porni sa pledeze egzact pe dos de cum o facuse mai nainte, in timp ce Nalta Curte il audia la fel de incantata si aprobatoare ca si prima data :)

Al dracu', Maestru'!

...Da, mah, dar ista era advocat platit cu ora, nu Poet al tutulora, aloo... :shock:

...Sau poate, preste mode si timp, cele doua meserii fistichii si-au contopit notele specifce, hire-ai tu, nepoate, sa fii ? LOL

No comments:

Post a Comment