Friday, January 23, 2009

Prin ce se deosebeste America de Romanica

America, realizand ca se afla intr-o criza periculoasa, a inteles ca trebuie sa-i confere celui pentru care urnele au vorbit - cum a spus-o chiar adversarul sau, McCain - sfortza unui Mit refondator, pentru a revigora increderea in sine a debusolatului bobor si a merge spre viitor, dar nu-n zbor, aloo, ci pe pamantul patriei americanilor si-n pas increzator si muncitor, nu cartitor or plangator.

Romanica, aflata intr-o criza cum n-a avut niciodata nici macar strabunica lu America (intrucat criza noastra e una sistemica, profunda, ce tine deci de “sistemul ticalosit”, iar nu doar de criza mondiala ce ne-a izbit), procedeaza egzact pe dos, shiiit
: reshpektive il ia la bumbacit, la scuipat, la inghiontit si la pocit chiar pe singuru hom (cu o putere oarecare, caci altfel sunt multi ce dau din gura cum ca stiu ei cum sa iesim din fundatura cea mare, dar care n-au putere nici sa stea pe propriile picioare), asadar pe singuru rumân care, dincolo de ale sale tare personale sau iepocale, se cazneste, macar, sa dea cu maturica prin Grajdu Iepocal, in timp ce pana si intelighentii cat de cat spalati ai natiei noastre de ciobani ambuscati, de activisti si securisti turmentati, imbuibati ori sonati/ turbati si de alti locuitori din Carpati, in loc sa-l incurajeze cat de cat, vazand cu cine indrazneste nefelixitu ista sa se ia de gat, il piscaresc cu ironii de carnaval, unii doar contra unui amarat botz de cascaval, halal…

Si-atunci, ce sanse are boboru ista de a mai iesi la mal, bey ?

2 comments:

  1. corect scris..dar "boboru ista" chiar vrea sa iasa la mal??? am impresia ca "cineva" trebuie sa traga boborul cu forta + forta + forta si impotriva vointei sale..
    :)

    ReplyDelete
  2. cam asa AVP-ule.
    oricum, in ultimele zile, mai ca-mi vine sa spun si eu precum Petre Tutea(citat preluat de pe blogul lui ITM):
    "Ne meritam conducatorii. Cum zice Tutea, Dumnezeu sa-l ierte, dupa ce a iesit Iliescu in 1990, presedinte: “Doar eu am fost in stare sa fac 17 ani de puscarie pentru un popor de idioti.” Dupa care "a emigrat."

    ReplyDelete