Sunday, November 2, 2008

Ma declar fan al Papei Ratzi

Este cel mai mare hom al timpului nostru ! El a inteles perfect ceea ce era la mintea cocosului, de altfel: si anume ca Biblia trebuie recitita si rescrisa din temelii, prin grila & lentila stiintei/constiintei moderne & postmoderne.

Vezi bine: maretia istui Papa nu rezulta din intelegera a ceea ce era la mintea copilasilor, in fond; ci el e genial prin faptul ca a reusit sa se smulga din sfortza black-holica a Dogmei. Papilor si popilor le-au trebuit 2000 de anisori ca sa iasa din magnetizmul infernal al black holelului dogmatic, aloo... Or, asta se numeste o cucerire cu adevarat epocala.

Nu exista nicio incompatibilitate intre interpretarea stiintifica a lumii si interpretarea ce poate rezulta dintr-o citire genuina a Cartii. Iar io am fost primul - hic et nunc - care a spus asta, inca de acum 15 ani. Da, e f. posibil sa fi descoperit si altii chestiutza, iar io sa nu stiu, dar oricum sunt primul care a vbit despre Planeta-Ou, n-asa ?? :)

Or, deocamdata nici Papa de la Roma n-are habar de Planeta Ou, voila :) Ce Hawking***, bey ? Ista e un omuletz de stiinta simpatic, insa aflat f. departe de chestie, he-he...

Experto credite  :shock:

ps. Dovada ca nu vbesc in dodii (asta pt cei ce au ochi de vazut si urechi de auzit, biensur) :

ps.


***Am vbit retoric, vezi bine :)

Stephen Hawking e un respectabil om de stiinta, biensur !

Dar el nu e un Poet pur  :) Adicatelea un creator de la mama natur  :idea:

1 comment:

  1. Ab ovo, textuletu ista a fost un comment la articolul "Papa impaca religia cu stiinta lui Darwin", aparut pe Cotidianul.ro (care intre timp s-a dus drakulo, cu patronul sau cu tot, un idiot... :))

    ReplyDelete