Sunday, May 31, 2009

Nu "inteligentza", ci Logosul...

Asculta la nen-tu, domnitza : nu "inteligentza" a ridicat Omul acolo unde zici tu ca l-a ridicat, declamand scolareste niste filogenii de rahat, ci "Logosul", "Cuvantul", "Softul" ce a fost "scris" in "Cartea Vietii de la Inceputul Veacurilor", acesta a creat ce-o fi creat, aloo... Acolo, in "Atomul Primar" sau "Oul Primordial" a fost "scris", secventza cu secventza, intreg Softul de incrementa atque decrementa aule biologhike, ca sa-ti zic asa, deci "programul" sau "planul" evolutiei de la Alpha Male la Omega Female, including Big-Bangul, radiatia primara, nasterea atomilor, a nebuloaselor, a stelelor - cu "Soarele Clocitoare"... -, a galaxiilor, a planetelor, a Planetei-Ou (planeta albastra, asta a noastra), a Bioseferei, a speciilor, a speciei Om, a ta si - in fine - a mea, deci a Lui, pricepi mata...?

Iar din toate astea care sunt acuma si care c-un cuvant - or cu mai multe - se numesc Biosfera, Istoria, Cartea Cartilor or Bibiliteca Lumii, se va naste, un pic mai tarziu, pai cum naiba, altceva, care va extinde "lantul trofic" - cum ii zici dta - de la Alfa la Omega... Etcetera.

7 comments:

  1. Excelentă observaţia, AVP!
    (iar expresia "alpha male şi omega female", este năucitor de frumos-adevărată :) )

    ReplyDelete
  2. Da,este o o noua(sau veche?) teorie "a acelui ,"altceva",ceea ce se va naste" un pic mai tirziu"..de la "Alpha la Omega",etc...Tu ce crezi ,este posibil experimentul (care ,iata, s-a intrerupt deja) creerii" particulei vietii"?
    P.S.ti-am timis un e-mail..

    ReplyDelete
  3. Ma bucur ca incepem sa ne cunoastem mai bine, dragi prieteni, desi poate un pic cam tarziu, helas...

    ReplyDelete
  4. Cum se spune ?..Niciodata nu e prea tirziu !..ai sa vezi curind :"Doamne-ajuta "!

    ReplyDelete
  5. iaca-ta'ma's ! Doamne'ajuta ! Sanatate multa!

    ReplyDelete
  6. Multumesc, Canadianule, am foarte multa nevoie de aceasta urare, frate ! Multa sanatate iti urez si tie ! Doamne ajuta !

    ReplyDelete
  7. Viorele , daca ai nevoie de sanatate, asa cum reiese de aici, esti un om fericit :
    Cui ii doresc eu sa se faca bine, n-are nici o sansa sa ramana bolnav !
    Nu-mi multumi ca o fac dezinteresat si din toata inima ( numai asa se explica...)

    ReplyDelete