Tuesday, November 25, 2008

Ia fii atent, my friend

Zici domnia ta: "Asemeni Hannei Arendt ori Nadejdei Mandelstam, totalitarismul ii repugna politic, spiritual si etic. In sine, etica revoltei, pentru Monica Lovinescu, nu poate fi separata de aceea a solidaritatii cu cei supusi dominatiei totalitare. Nu este de ajuns sa spui Nu unei societati de consum de ale carei beneficii te bucuri in fond pe deplin. O revolta veritabila inseamna sa spui Nu minciunii, infamiei si persecutiei, oriunde acestea se afla la putere."

Ei bine, desi habar n-aveam pe vremea aia de Hannah Arendt ori de Nadejda Mandelstam, io am conceput samizdatul "NU! - organ anticomunist, prim redactor: A.V.Padina" inca din 1980-81, care de-atunci zace in beciurile Secu, fara ca domnia ta sa spui macar un cuvintzel despre el in "Raport", ce sa mai vbim de editorialele in care scrii despre toti ieroii ce au rasarit de dupa deal hăt dupa ce banditii au pierit in zare (or fi pierit chiar toti? ;)), numai despre "Apelul catre Europa" si samizdatu "NU!", nu, si nu... LOL

ps.
intre noi fie vba, ai putea sa te scobori aci si sa explici onor cetitorilor tai de ce te tot codesti sa scrii despre "Apelul catre Europa" ;) Nu am nevoie de e-mail-uri, aloo. Sa-nteleg ca ti-e frica de ce va zice The Establishment? ;) Pai se poa' mey sa vii tu cu anonimu' ista de AVP si sa ne dai peste cap capraria ? ;) Mai ales acu', cand pana si ultimu' stalp al societatii noastre care mai parea sa-l observe cat de cat, il scoase, iacata, din Istorie ? ;)

Update 1: O sfeclisesi, pretine, a ?

Credeai ca tonti rumanii de pe forum vor sari sa-si apere ierou' necunoscut? :) Pai, cand dreq au sarit rumanii sa-si apere heroii ? :) Caci doar rumanii nu sunt... stii tu cine (din moment ce 90% din numele proprii pe care le scrii apartin acestei etnii). Nu te supala fratre, dar branza e pe bani... :idea:

Update 2: Ti-am mai spus io...

...a face teoria Lagarului Socialist aflandu-te in lumea libera - cum au facut cei mai multi corifei ai anticomunismului teoretic, pe vremea aia, cand sistemul comunist inca subzista - nu e cine stie ce filosofie, mey ; nu-ti trebuia nici mintea Stagiritului pt asta, aloo, nici caracter de hero, sa te lase ca la dentist. Chiar daca n-ai trait nici o secunda in Lagaru Comunist, insa dac-ai avut la dispozitie textele fundamentale despre totalitarism poti sa-ti inchipui destul de usor cam cum e (or cum a fost), n’asa ? Cand insa tu nu stii nimic despre lumea in care-ai irumpt prin gaura de vierme a mamei, recte despre ce-a fost, este sau va fi fiind cu adevarat Iepoca ori Lagaru d’anta’, cand Scoala, menita in principiu a lumina, era folosita, din contra, exclusiv pentru spalarea creierelor si formarea omului nou, n’asa?, cand deci, inchis in cusca sau baraca ta de haftling, fara a avea nici cea mai mica idee despre lumea libera, despre realitate si adevar, reusesti totusi sa pricepi ce se-ntampla cu tine si cu semenii tai - din Lagaru Eliberator, n-asa? - de-a fir a par, ba chiar sa intrezaresti luminita de la capatu’ tunelului, din viitor, n’asa? si mai ales sa-ndraznesti a striga dupa ajutor intr-un spatiu in care pana si soapta pare un clopot de catedrala bubuitor, capabil sa te sperie de moarte cu dangatu-i infricosator ori baremi sa te bage-n boala repejor, n-asa?, ei bine, abia acest fapt si acest hom inseamna ceva demn a-l arata generatiei viitoare, chiar abia iesita din ousor, ca pe un elixir decantat din bobor “asa - n'asa? - cum soarbe soarele o raza de aur dintr-o mare de amar“, parol d’honeur

No comments:

Post a Comment