Thursday, August 13, 2009

Cine il injura pe Tismaneanu si de ce

In esenţă, injuriatorii lui Tismăneanu sunt şi inamicii lui Pacepa şi ai 'trădătorului' celălalt, - 'iuda' Băsescu : foşti activişti mai mari sau mai mici, foşti securişti acoperiţi sau ba, oameni care trăiesc de pe urma imenselor privilegii pe care le-au avut 'pe lumea ailaltă' şi pe care le-au moştenit în Romanica postcomunistă (sub forma unor posturi grase în administraţia publică sau în agenţiile guvernamentale, sub forma pensiilor speciale, mult mai mari decât ale muritorilor de rând, subt forma multor altor privilegii, unele nici măcar cunoscute publicului larg) şi care se simt periclitaţi de intenţia Marinarului de a moderniza Romania, de a tăia privilegiile 'tagmei jecmănitorilor' (cum ar fi spus celălalt erou civilizator, Tudor Vladimirescu) şi de a scoate la iveală dosarele tuturor colaboraţioniştilor, iată, în principal, din cine se constituie liota injuriatorilor lui Vladimir Tismăneanu. Toţi aceştia (şi progeniturile lor, evident, precum şi pegra clienţilor) îl urăsc pe Volo pentru că a oferit şefului statului materialul istoric şi documentar pe baza căruia acesta să declare, cu putere de decret naţional, că Lagărul Socialist în care unii dintre noi am trăit o bună bucată de vreme a fost în întregime 'ilegitim şi criminal', halal...

Restul (faptul că Volo a fost ce-a fost şi că - cică - n-ar avea dreptul moral de a condamna o societate de pe urma căreia a beneficiat, pe vremea când era copil sau băieţandru) e clănţăneală de lupi furioşi că li se înţarcă bălaia.

4 comments:

  1. Ma rog la D-zeu ,sa cistige Base' al doilea mandat.Numai asa leprele astea vor termina cu clantaneala de"lupi fiorosi"..Este clar ca si-au ascutit coltii si musca cu inversunare din toti cei care au inteles ca T.Basescu este hotarit sa-i conduca "pe ultimul drum"..
    Sunt hotarita ,de aici incolo,sa-mi inhib teama ca ei ar putea sa reuseasca ,folosind mijloacele cele mai abjecte,ocolind locuri unde mocirla se ingroasa si tinde sa acopere si locurile unde se simtea o minima obiectivitate ..De aceea ma refugiez aici si te citesc cu placere ,dar si cu speranta ca peste citeva luni vom fi fericiti ca am scapat de "esalonul doi",chiar si dupa 20 de ani..
    p.s.ma speria gindul ca nu mi-ai inteles demersul...Recunosc ca asa cum am reusit sa evit "tocsourile"si ziarele care sunt gata sa-si sugrume cititorii ,bagindu-le pe git mizeriile lor,asa voi proceda si cu blogurile unde cindva ma simteam printre prieteni.Simt ca numai tu mi-ai ramas ..asa ca voi fi acolo, unde esti si tu ..in "hyperspatz patrol"..

    ReplyDelete
  2. Imi inchipui cum te simti... Tocmai tu, care ai un sentiment al dreptatii si al tolerantei deosebit, o dignitate, o vivacitate si-o generozitate iesite din comun, sa fii acuzata de procedari absconse contra comunitatii thoriste si de rusinoase ploconeli - cica - in fata poeselului... Cand de fapt tu n-ai facut decat sa sari in apararea heroului agresat de un derbedeu, si nu pt ca heroul nu s-ar fi phootut apara si singur contra tintarelului, dar ca nu cumva el sa creada ca galeria e de partea obraznicaturii aleia sau ca e singurel si abstolutamente neinteles p-acolosa, dintr-o pizma prea rumaneasca a unora si din mediocritate altora... Deci nu mila sau liubirea de poesel te-a manat in lupta, cum cred mangafalele, he-he, ci din contra: mandria de a-i arata lu Avp ista ca nu doar el e urmasu nobil al lu Decebal, Cezar si Bulabista, ci ca se poate continua lista, n-asa...? :)

    Cat despre speranta ta ca dupa novembre 09 vom scapa, in fine, de ăia, io n-as fi atat de sigur, draga mea... In fond, si carol, si robina, si imperialistu sunt de-ai nostri, cum ar venea, ceea ce nu-i face - din start - mai buni ca bibi cucernicu, helas... Asta e situatia, natia si tratatia...

    ReplyDelete
  3. Cel putin vom avea un moment de respiro si cu gindul unei reusite ,la care ,chipurile ,am contribuit ,se va crea un consens sau un ragaz care ne va ajuta sa gindim mai lucid la viitor.
    In alta ordine de idei ,mi-as dori ca victoria ce va veni ,sa fie ptru tine o mica parte a unui vis implinit ..Asa cum spuneam ,sper ca "s-au dus zilele negre"si altele mai insorite le vor lua locul..Gindesc ca ai avut anul acesta o perioada grea , la care s-au adugat nemultumirile anterioare ,pe care oricit ai fi de incercat si dirz ,n-ai avea cum sa rezisti si sa nu clachezi.Poate ca demersul pe care l-ai facut zilele astea cu ajutorul lui Constans va fi ca o "gura de oxigen" ,necesar ,ca sa poti continua ..Deocamdata pastreaza-ti energia si spiritul treaz ptru nunta care va veni , de care ma bucur sincer ,si ptru o relaxare binemeritata impreuna cu d-na Mariana la... Sinaia :D

    ReplyDelete
  4. Adevaru e ca sunt obosit si cam descurajat... :oops: M-am cam saturat... Pacat de voinic, vba aia...

    ReplyDelete