Saturday, February 21, 2009

The New Messia

Orice om care ajunge-n lume prin gaura de vierme a Mamei este trimis aci de Tatal Nostru de la inceputu timpului, de Atomu Primar, si de aceea fiecare e un Messia mai mult or mai putin plenar.

Veritabilu’ Messia n-a fost decat un om extra-ordinar, cu mai dumnezeesc har.

Si deci de ce n-ar fi Obama ista, inca din scutece, un New Messia, bre…? Iar faptu ca el e atat de dragalit, insa nu ca un actoras ori artist velit ori fandosit, ci ca un leader global si liubit, nu face decat sa-l urce, de la inceput, in Mit.

Ca odata candva, cumva, s-ar phootea sa dea si el preste coroana-i de spini sadea, asta e situatia: om trai si-om vedea.

Prin Obama, si avand in vedere criza teribila prin care trec Statele, Serviciile de Inteligentza ale USA reinstituie pur si simplu un nou Mit pentru americanescul bobor, care sa-i dea coraj sa urce spre viitor in zbor. Boboru nu poate trai fara mituri, fara sperantza, asa cum copilul nu poate trai fara Mama si Tata, iar homu muritor - fara Tatal Nostru. Mitizarea lui Obama e pur si simplu o chestiune de securitate nationala a SUA, in spe, bre…

No comments:

Post a Comment