Friday, September 26, 2008

Poetu Dinescu pe post de Coriolan Draganescu

Bre cristis

Eu n-am treabă cu valoarea poetică a lui Dinescu, pe care, dacă n-ai fi fost atât de grăbit să pui punctu pe "i"-u-ţi cam de shit, ai fi văzut că o admit, dear paraponisit. Eu n-am făcut decât să-i pui o micuţă întrebare poetului şi numai lui, aloo: dacă atunci, când "revoluţia" l-a răpit din boemele-i spelunci şi ni l-a adus la RTVR(L) în brânci, n-o fi fost - iar admit - decât un "exploatat în orb" cu jmecheros motiv, ca orişice poiet naivo-nativ, şi dacă - numai dacă, aloo - azi nu e prea înamorat ca un cinic ex-poiesel de-al său dolofan portofel, păi atunci chiar nu observă, sireac de el, că tot "ăia" îl manevrează contra fostului lor salvator marinel ? Şi de ce-ar face ăştia asta, mă-ntrebi mata? Păi la o aşa întrebeare grea ar putea să-ţi răspunde chiar poetul, bre, în caz că n-are mintiutica din petice: pentru că i-a "trădat", precum nea Pacepa altădat, he-he.

ps. Şi aloo, cotidianu.ro. Dacă şi de data asta o să mă modelezi, reşpektive o să mă cenzurezi, în timp ce pe alţii îi laşi ca pe sireacul Mircea să-l facă albie de porci huhurezi, află că acum am pozat ceea ce e de pozat şi vei ceti textuletzu-mi în hypersatziul necurbat (de chefu-ţi de cenzoraş supalat) Fă deci bine şi lasă-mi aci commentul insipid, căci nu din asta o să i se tragă lu Mircea cel de foodulie livid şi nu din pricina unui poesel acid, dar curat ca un miel de lăptic proaspăt înţărcat, va pieri "sistemu ticăloşit" cel turbat, mey.. :)


pps: Inutil să mai precizez că acest textuleţ a fost până la urmă şi el cenzurat. De la vreo 20 de comment, pe care poetu D. le-a agonisit la un moment dat, bietul hom, vădit oripilat de forumiştii ce nu-l mai admiră necondiţionat ca oamenii muncii, la întâlnirile cu cititorii de altădat, a ajuns pe la 9 şi scade ne-ncetat ... :)

3 comments:

  1. Maestre
    lui Dinescu îi e frică de comentarii iar Cotidianul este urît. Chiar foarte urît. Eu am zis pas pe-acolo.

    PS. Felicitări fiindcă foloseşti Fogzilla! Pe deasupra şi ultima versiune. Eşti de-al meu. :)

    ReplyDelete
  2. Tuturor vedetelor din Lumea de Hartie le este firca de comentariile forumistilor :) Vedetele de hartie isi amintesc cu nostalgie de vremurile cand participau, "intr-un cadru festiv", pai cum drea, la "intalnirile cu cititorii" din fabrici si uzine, din scoli si din alte institutii, unde auditoriul aplauda cuminte pe importantii tovarasi scriitori din prezidiu, subt ochiu parintesc al secretarului de partid regional si, biensur, subt cel vigilent al securistului de intraprindere, fiind ceva de neimaginat ca vreun zbigulitic sa-ndrazneasca a iesi din front cu vreo intrebare mai acana, necum cu critici sau - dzeule mare ! :) - cu-njuraturi adresate tovarasilor :) Dupa care urma cina sardanapalica data in cinstea tovarasilor scriitori de catre tovarasul prim-secretar loco, unde spiritele se-ncingeau si - culmea liberatatii de expresie din acea vreme - se spuneau bancuri cu Radio Erevan, iar scriitorii cu talente de cantautori mai trageau si cate un canticel de inima albastra, de gat cu tov. prim secretar si chiar cu baietii cu ochi albastri... Asa si-au creat ai nostri tovarasi creatori iluzia ca sunt inafilibili si ca boboru cetitor ii divinizeaza... :) Pe cand in realitate, oamenii adusi cu arcanu acolo ii injurau de mama focului - inca de pe atunci :) -, fiindca in loc sa mearga cu baietii la una mica sau la un meci, erau obligati sa-si piarda vremea ascultandu-i pe sonatii aia...:))

    Elefantilor din lumea de hartie nu le vina sa creada ca lumea lor a apus si ca-n lumea hyperspatziului ei nu vor exista ca vedete decat in masura in care vor avea coraj sa coboare acolo (sau mai bine zis: sa urce, aloo...), spre a-si reconfirma valoarea prin batalii crancene cu anonimii, insa redutabilii warriori ai acestei lumi. Care lume - cel putin deocamdata - e constituita din cei mai inteligenti, mai combativi si mai informati membri ai comunitatilor reale, reuniti in comunitatile virtuale ale postmodernismului recent sau, mai nou, in Blogosfera...

    Hai ca mai vbim.

    ReplyDelete
  3. avp, daca ar fi de hirtie ar mai fi o speranta. la fel cu limba de lemn. oa mai impodobesti cu incrustaturi si picturi, da plasticul ala de lingura singura unde-l pui ca n-ai cui sa-l dai nici diminata cind ti-e creata fata nici la amiaza sa se vaza si nici seara la foc ca n-are noroc.

    vedete de plastic si limba de plsatic... mde.

    ReplyDelete