Saturday, September 6, 2008

Reductio ad absurdum

Pentru unii pricipiul este unicul scop. Scopul scuza mijloacele. Deci principiul scuza mijloacele.

De exemplu, pentru Base principiul "distrugerea sistemului ticalosit" este unicul scop. Scopul (distrugerea sistemului ticalosit) scuza mijloacele (tranzactia cu Vadim). Deci distrugerea sistemului ticalosit il scuza pe ticalosul cel mai ticalosit.

Dar daca cel mai putin ticalosit este, in principiu, la fel de scuzabil ca cel mai ticalosit, care-i problema? De ce mai vrem sa distrugem sistemul ticalosit, cand putem pur si simplu sa-l scuzam in principiu?

Si deci de ce ar mai trebui sa votam PDL-ul ca sa ajunga la putere folosindu-se in ultima instanta tot de un ticalos, ca si PSD-ul? De ce n-am vota PSD-ul, care macar nu ne ameteste ca vrea sa distruga sistemul ticalosit cu concursul ticalosului cel mai ticalosit ?

That is the question.

ps. Prin micutul meu rationament n-am vrut decat sa subliniez inca o data ca tranzactia - oricat de minora, chipurile - cu Vadim a fost o imensa, absolut impardonabila gafa a pedelestilor. Din acest moment oricine e indreptatit sa spuna ca nu mai vede nici un motiv special de a vota cu PDL, decat daca are un interes personal si material imediat, asadar un interes meschin-clientelar, asa cum are orisice pretenar din Fanar. Bine, sa zicem ca eu personal voi vota tot cu astia, fiindca de felul meu ma schimb f.rar, iar ceilalti nu-mi ofera niciun contramotiv cat de cat moral ; dar zau ca am ramas c-un gust amar si nu-mi mai fac nici macar iluzia ca destructia "sistemului ticalosit" cu care alde Base ne-au trombonit va fi altceva decat un basm de adormit copiii care inca n-au imbatranit.

8 comments:

  1. aferim sub baldachin tot asa si eu amarit si mi-e cam greu prietenilor sa le zic cit de razna si pitic este trocul si amocul.

    ReplyDelete
  2. Daca nu le zici inseamna ca nu le esti pretin. Punctum :)

    ReplyDelete
  3. Io le-am zis si m-au tratat cu apa plata si lamaie , apoi si-au inchis mobilele !
    Sunt disperata !
    Sa-i las sa ma lase ?

    ReplyDelete
  4. Lasa-i sa le vina din nou mintea la cap ! Poate dupa ce cestesc aici... Pretinii tai nu sunt baieti rai, dar cam impulsivi si amorezati mai mult decat se cuvine de Alba ca zapada, careia, mai rau decat atat, vor sa..., cu orice pret, daca ma-ntelegi... :oops:

    ReplyDelete
  5. Dreptate ai ! principial ! daca totul ar fi de partea vestica a frontierei romanesti ! Dar acolo , in interiorul gardului , leopardul, de-l vopsesti sau nu , tot pe tine te musca!

    Asa ca mai bine pushche pe limba !

    ReplyDelete
  6. Canadianule, ca să preiei, în interes tactic-electoral, patrimoniul de demagogie naţionalistă şi justiţiară al lui Vadim-PRM, era suficient să downloadezi temele şi sloganurile majore ale acestui tip de discurs, iar nu să-l preiei şi pe Vadim însuşi, care e atât de plin de kkt încât poţi împuţi cu el nu doar proaspăt hiigenicu PDL (ce nici măcar n-apucase să se spele de toate izurile feseniste, sireacu...), dar şi-ntreg sistemu solar, aloo... ;) Figura "tribunului justiţiar" şi a "marelui orator Vadim" n-a fost indusă în ochii publicului de omu' Vadim, ci de temele şi sloganurile tipului de discurs pe care papiţoiu' le-a practicat în toţi aceşti ani; din contra, Vadim personal e un limbut (nicidecum orator) mai degrabă nătâng, un ins lipsit de un autentic farmec, un personaj despre care aproape toată lumea crede că nu prea e-n porcii săi ; pentru targetul electoral permeabil la Vadim & PRM, atracţia o constituia discursul peremist, iar nu ţicnitul personaj care-l emitea precum un gramofon stricat... Oricând PDL ar fi putut găsi un alt emiţător mai curat, mai plăcut şi mai civilizat, care să emită în locul papiţoiului butimanic acest discurs tipic demagogic şi populist, iar atunci problema alianţei cu Vadim ar fi fost rezolvată, plus c-am fi scăpat de penibila fantoşă. Vadim personal nu se mai bucură de nici o credibilitate, mey, nici măcar printre aghiotanţii săi, şi asta nu de ieri-de azi. Nici ipoteza că Vadim însuşi ar fi devenit un aruncător de rahat relativ eficient în campania electorală nu stă-n picioare, la rigoare ; căci în momentul în care VCT ar fi fost trecut cu căţei şi purcei în barca Matrozului, i s-ar fi tăiat imediat orice canal de comunicare (întrucât canalele mass-media se află aproape toate în mâinile adeversarilor lui Băse), căci doar nu-ţi închipui că "România Mare " sau "Tricolorul" mai au vreo audienţă şi mai pot conta ca şi canale media cât de cât eficiente... Sau poate crezi că "Dilema Veche", "Idei în dialog" sau "România literară" i-ar fi creat rubrici speciale lui CVT... ? :) Nu mai pomenesc de faptul - pe care îl poţi constata singur deja - că "Vadim şi PDLeprele" ar fi devenit calul de bătaie al Antenelor, al blogosferei roşii şi-al altor cutii de rezonanţă electorale, după cum nu voi pomeni nimic nici de "amănuntul" că oricând, în viitor, o lichea trădătoare din născare, ca acest saltimbac, te-ar fi phootut lăsa cu curu-n baltă, când ţi-ar fi fost lupta contra "sistemului ticăloşit" mai dragă...

    De altfel, sunt aproape convins că nu Băse (oricât ar fi de impulsiv, de lipsit de scrupule şi de pragmatic, şi ista, uneori...) a fost la originea catastrofalei apropieri, fie şi abia schiţate, de Vadim-PRM, ci asta a fost una dintre "figurile" pe care i le-au aplicat Băieţii mai mult sau mai puţin trădători, heroului dadaist... Iar acesta nu e decât începutu, canadianule, aloo... :oops:

    ReplyDelete
  7. confirm cu clanta luata de bolcas. :)

    ReplyDelete