Monday, October 27, 2008

Al dreak Flinke

Să recunoaştem, bey, că Păpuşaru ista îşi merită bănetu cu care l-au arvunit miliardarii liberali de cartoon. Prin toate figurile de liberal dur şi responsabil de la mama natur, pe care i-a poruncit fantoaşei sale să le implementeze tale-quale, acum, pe ultimu tur dinainte de număratoarea bobocilor de toamnă, Flinke vrea să configureze în ochii targetului căruia teoretic i se adresează sărmanu premier un vector liberal în acţiune, d-ăla care nu se pretează la măsuri socialiste şi cu atât mai puţin populiste, un tip fără mamă şi fără tată, care n-a mâncat ceapă şi usturoi duhnitor, ca orişice gionel den bobor sau ca popeye cel hăhăitor şi care, de dragu liberalului muncitor, dar strâns la pungă şi tradiţional neîngăduitor cu cei ce se milogesc la Statu asistaţilor & handicapaţilor, al celor care nu se pot descurca "prin noi înşine" doar pentru ca nu-i duce mintea, iar nu de altceva (de exemplu, pentru că cică i-ar împiedica "mafia"), e gata, iacătă, n-aşa?, să spună Adevaru şi să-şi sacrifice la o adică Victoria şi chiar şi cariera sa de liberal din tată-n fiu, păi cum drea, numai să nu piară partida sa.

In realitate, panicaţi de constatarea tot mai uluitoare că fratele socialist (despre care aliaţii liberali credeau că sunt puşi pe pomeni parlamentare doar de dragu de a ţine PNL-ul şi deci pluripartidismu' iliescan în vigoare, iar nu exclusiv spre a-i da lu Băse mişeleşte la foale, profitând de faptu că o anumită parte a ex-alianţei DA s-a dovedit a fi kkcios de moale şi şantajabilă din parcare) îşi adună infernal apele, viiturile subterane şi potoapele, riscând să calce totu în picioare, inclusiv - şi mai ales, vai! - partida dadaiasta cea naiv-trădătoare, fără să ţină cont deloc, păi se poa'???, de un anumit amănunt, şi anume de faptu ca PNL s-a zbătut atât de mult ca să li-l dea pe Băse pe scut, nu subt scut, faptă trădătoare pentru care liberalii credeau că Pesedeaua le va fi în veci recunoscătoare, în loc să fie aceeaşi hiară vicleană şi crudă, de demult, acum, când brusc s-au trezit la mare strâmtoare (de-o parte, hidra pesedistă, avansând spre foştii amici cu-o mină înfiorătoare, fiind clar că la o adică îi va hăpăi cu tot cu "istoricele" şi "aliatele" oscioare, iar de alta PDL, cu teribilu Băse şi cu răzbunătoru Stolo, olele...), liberalii şi-au zis să mai salveze barem targetu cel mai dur "de dreapta", măcar ăla care mai e, şi de-aci circu cu "sincerele" scrisori tăricene şi cu "onestele" proteste vosganiene contra măririi salariilor dascălilor ecţetera, ecţetera, ca şi cum - vezi doamne - ei au fost şi s-au comportat tot timpu pana acuma ca nişte liberali sadea, n-aşa?

E o disperată poziţionare in extremis pe un target care se presupune că mai e, he-he, dar care - pentru unii - s-ar phootea să fie o cruntă iluzie :(( Şi-atunci, n-ar fi exclus ca PNL să reintre definitiv în istorie, dar nu cum a intrat pe vremea Întemeiatorilor, deci cu fruntea sus, ci rugându-se la Pronie şi fâcând mari hecatombe, în plus, ca să-i lase măcar acolo, bre, în coada PD, unde magnanim i-a pus un milos, cică, mus... :oops:

4 comments:

  1. Păcat că băieţii "prin ei înşişi" n-au minte (cînd au avut-o oare?) să citească sfaturile pe care, cu generozitate şi în mod gratuit cu totul nemeritat, le dai maestre.
    Dar noi, oare, îl putem bate au ba pe Flinke? Asta-i întrebarea.

    ReplyDelete
  2. "Voi" aveti o problema majora, a mon avis, my friend. Tzinta PD-L e deocamdata cam neclara, bre... Daca in timpul campaniei pt referendumul suspandator tinta era tot electoratu ro ce se putea reuni contra fiarei stigmatizata cu nr. demiapocaliptic 3-2-2, sarind in ajutoru Salvatorului din vremuri noi, acum am impresia ca echipa de campanie a PDL a inghetat sloi... :shock: Sa-l fi abandonat pe Salvator chiar toti "baietii destepti"... ? :idea: Io, de-un paregzamplu, nu cred ca c-un mop pus in mana unei persoane despre care oricine isi poate da seama ca n-are alt unic scop decat s-ajunga la putere, indiferent daca dupa aia urmeaza chiar si-un mic sau mare potop, il determini pe cetateanu turmentat sa creada ca ea - parsoana asta - chiar asta o sa faca: sa dea cu matura la Victoria, daca va pune stampila pe ea...

    Astia suntem, cu astia votam, voila...

    ReplyDelete
  3. am senzatia ca i-am subestimat cumplit pe "astia" (finkelii, de !)...

    observati premeditarea clara, acu' la spartu' tirgului, l-au atras in capcana, clar, pe baselotu' !

    nu stiu ce mama drac' pazeste asta, da' daca n-are vreun as in minecutza, a cam luat-o urit de data asta !

    ReplyDelete
  4. Cam asa zic si io, nikule... Ba chiar revin asupra analizei prilejuite de noua moacă a papiţoiului lu Flinke si fac supoziţia că asta e chiar tactica asupra căreia a căzut de acord, în prealabil, monstruoasa coaliţie: bate tu (PNL) mărginile, că io (PSD) bat mijloacele, că le ştiu soaroacele... Păi, dacă PNL se adresează electoratului cu mesaje şi slogane de dreapta, iar PNL cu altele de stânga şi de centru, ţie, PDL, ce-ţi mai rămâne, bre...? PDL a făcut prostia să renunţe şi la mesajele anticorupţie, şi la acele anticomuniste, şi la cele pentru Adevăr şi Dreptate (din moment ce a venit pe lista de catindaţi cu oameni şantajabili şi perfect atacabili din toate aceste nişe) şi-atunci, repet, ce target îi mai rămâne şi ce mesaje...? Doar Băse, bre...? Însă cu milionu de votanţi strict ai lu Băse (vezi referendumu) sau chiar cu două, nu se câştigă alegerile, mai ales dacă Băieţii care au fost nu mai e... Şi dacă - în ziua alegerilor - plouă sau la magazinele lu Vanghelie se bagă ouă... :shock:

    D-aia zic că echipa de campanie a PDL are o problemă cât China, bre...

    ReplyDelete