Tuesday, October 7, 2008

Îi mai vrem pe capsunari inapoi ?

Întrebarea din titlu: Îi vrem pe cei plecaţi înapoi în România?” ar putea-o pune un terran spaniol, în consiliul său de familie, când s-ar ridica problema dacă să-i mai angajeze sau nu la căpşunărie pe nenorociţii care între timp se vor fi întors în Ro, pentru o lună-două. Dar când chestiuţa o ridică filologul Costi Rogozanu (care nici după errată nu ştie ce vbeşte) şi mai ales când inspiratorul agramatei întrebări e securistul Ronin, întrebarea adevărată ar trebui să fie alta şi să şi-o pună cine trebuie, tată: “Chiar, de ce m-aş mai întoarce în Românica voastră privată, mhă, vidanjorilor?” Sau alta şi mai şi: “Dar de ce nu vă-ntrebaţi, mhă, securiştilor şi impostorilor, dacă NOI vă mai vrem acolo, după ce ne vom întoarce?

Chiar aşa, credeţi că nişte oameni care au fost nevoiţi să-şi părăsească temporar ţara suptă de căpuşele sistemului ticăloşit (şi numai spre a putea supravieţui, pur şi simplu), ar mai suporta, după ce s-ar întoarce cât de cât întremaţi, ca aceleaşi lipitori infernale să le sugă la nesfârşit sângele?

ps. A propos, ce penzie ai, securistule? Pariez că e de două ori mai mare decat salarul meu si al nevesti-mii la un loc. Şi nu pentru că tu ai fi mai dăştept, mai moral, mai nobil sau mai competent decât mine, căci asta se poate verifica ad hoc, biet netot, ci pentru că tu eşti un henorm ork, care-n loc să hăpăi la troc
, tropăi pe-al ţărişoarei dodoloaţe noroc. 

 

6 comments:

  1. Bag de samă c-au tăbărît roninii pe Cotidianul. Așa prinde valoare ceapa degerată. :)

    ReplyDelete
  2. Da, ronin a devenit referentu lu rogo, iar intre face legea pe-acolo... Noroc ca pt tembelutzu de rogoz nu conteaza daca pe blogu lui se plimba avp, ronin, intre, iuli sau filadel... Clickuri sa fie, ca balta se gaseste... :)

    ReplyDelete
  3. :)
    Noroc maestre că le ții piept. De oțel (am văzut).

    ReplyDelete
  4. Ce sa fac, daca voi v-ati concentrat toti la Muntele vrajit...? ;)

    A propos, vezi ca ori de cate ori vreau sa intru pe romanian hotblog firefoxu meu imi taie mustiucu dupa primii pasi, efectiv, nici n-apuc sa ma dumiresc ce e pe-acolo. Pasamite, my firefox simte niste priculici, caci altfel nu s-ar speria asa usor. Ia cercetati, daca aveti expertiza necesara... :idea: Oricum, parerea mea e ca nu trebuia sa va imprastiati prea mult, caci va diluati mesagiu, aloo... E greu sa va urmareasca cetateanu alegator - mai ales daca e si turmentat - in asa de multe locatii :)

    October 7, 2008 9:51 PM

    ReplyDelete
  5. Am băgat la cap. Voi încerca să văd ce e de făcut. Mulțumesc.

    ReplyDelete
  6. Hai bre Viorele , ca tu nu esti ofticos asa ca altii ( nu le spui numele ca m'or scuipa cu pietre cand le'oi intra in bloaga)..... Munteanul de Thor da cu barda iar faptul ca multi comentatori se "scurg" acolo este pentru ca s-au saturat de ordine si disciplina vorbelor controlate si masurate..... acolo mai dau si ei cu un scuipat , se simt si ei un pic mai eliberati de presiunea aiasta pompata de hoti si de sarlatanii intalniti zilnic aiurea pe strada ......

    ReplyDelete