Thursday, March 12, 2009

Tribuna vantului si cuvantu sfantului

viq Says:
Itzi
Hai mah !
Ce dracu’ ?
Chiar asa de fraieri aratam ?
Daca ala-i blogu’ lu’ TRU atunci inseamna ca mie mi-a scris Traian Basescu comentarii pe blog :D
:D :D :D :D :P :P
Cand naiba o sa pricepeti - si nu ma refer la tine, Viq - ce este acela un brand sau, in sens mai larg, un mit ? Cand o sa va cada fisa ca fiinta sau lucrul mitizat e atatica (cat furnica), iar aura pe care mitizarea i-o confera poate fi cat si a globului emisfera sau in orice caz muult mai mare decat a branduitului persoana neinsemnata spre mizera ? Si cand o sa va dumiriti (ca tot vreti sa deveniti number one in Blogosfera) ca daca scoti branduitu’ din aura-i radiind ca a sfantului Sisoe glava aurifera, daca deci il demitizezi si-l readuci in actualitatea-i strict temporala-personala, mai mult sau mai putin banala, cand poti, adica, sa-i observi faciesul cu grimasa-i de usoara boala, chelia precara, linia gurii marghioala, vorba smucita, pitagaiata sau natantoala, plus alte chestii care degradeaza mitul la stadiul de simplitate conjugala sau de libertate vagabondala, dupa caz, naz si praz, mitul sau branduitul se duce dreaqu ori se preface intr-un simplu bow barlobreaz si nu mai ramane aproape nemic din VIP-ul ce va aducea in extaz ?

De-un paregzamplu, cine avu ideea de a-l imposta acilisa pe Tru al vost’ in youtubu ala, imbracat ca un frost si cu looku-i de cuc idealist in post, io nu zic c-a fost un fan fara advertisinguos rost, dar macar inocent tot o fi fost ? Sau cine l-a sfatuit pe bloggeru deja celebru ca mare phooturos, care in mod evident nu e atat de viguros, disciplinat or tzafnos si nici atat de ingenioss ca un poesel talentuos, incat sa transcrie ad-hoc si f.gustos/ mumos tot ce-i iese per os, ori sa se intretina mai mult or mai putin pooliticos cu boboru-i forumos (mai ales cand ala se numeste gabrhyel sau cp_away, vai, si, daca nu stii pe irritabile genus astia cum sa-i vrajesti si cum sa-i ai, se duce dreakului si notorietatea pe care o mai aveai), ista cum o fi fost, ai…? :(

Cand, ca sa incheai, o sa-ntelegeti ca tribuna Sovului, in care ani si ani s-au bagat banii fara miros ai Vantului, era cel putin egala cu avantu stilistic al sfantului Tru si ca dupa ce herou’ vost’ a comis eroarea sa plece de-acolo va vorbi in curand doar neantului/ netului - in caz ca va ramane in hyperspatz si va canta avarramu, fara a fi sprijinit, intr-un fel or altu, de gherrila digitala a dreakkulu’ ;) (si nici asa, auzi tu ?) -, abia atunci se va spune ca v-ati intarcat si voi ca forumistic bobor si ca veti trai pana la adanci batraneti pe Mount Thor, fraticilor.

4 comments:

  1. Mr. un-TRU are blog nou, vezi bine, dar ce rusine, bre crestine!

    Citesc si recitesc pasaje din putzul gandirii acestui domn TRU si ma ciupesc sa vad daca sunt treaza au ba. Ma Viorel, asta-i heroul vostru?! In halul asta a ajuns Romanica? Acest domn va candida pt. PE?! Betie de cuvinte, bombasticism, confuzii conceptuale grave, stil greoi aproape incoherent, invartitul in jurul punctului (care?), . . . sa mai zic?! Tot ce a insirat el pe o pagina de net putea fi redus la un paragraf. Si se zice ca are studii anglofone si ca a lucrat pt. BBC?!? Chiar asa, am cautat sa gasesc si eu macar o scurta biografie, un CV, ceva acolosha despre domnu' ista, dar nu gasii, bre, ni'ca . . . Uite, citeste si tu mai jos si edifica-te. La unele expresii am ras chiar cu lacrimi . . . Iar in ce priveste, numitul proces "complex, misterios si vicios" : D))))))), exista o lucrare, uite acilea http://www.amazon.com/gp/reader/0312427999/ref=sib_dp_pt#reader-link
    pe care, cel putin, toti jurnalistii politici si politicienii ori aspirantii la fotolii de pe Plai ar trebui s-o citeasca, indiferent de coloratura lor politica ori de faptul ca autoare este o progresista (adica opusul conservatorismului). Cartea ei se bizuie pe un munte de informatii verificabile si se refera expres la state "in curs de dezvoltare" (urasc expresia asta!) ori in tranzitie.
    http://traianungureanu-tru.blogspot.com/
    "Esenţa e un proces istoric de mare adîncime care domină tot ceea ce numim politic şi economic, deformînd masiv direcţia naţiunii. Acest proces complex, misterios şi vicios generează faimoasa perplexitae (. . . )
    Această formulă spune, înainte de orice, că statul însuşi nu există sau e o creaţie neserioasă, aleatorie şi premeditată, în sensul în care cineva sau ceva foloseşte o situaţie, un contract, un instrument sau o împrejurare istorică. În primul rînd, avem de-a face cu un stat care e sustras şi subcontractat de „cineva sau de cineva”. De aici lipsa completă de realitate, dimenisuni şi geometrie a vieţii generale româneşti, adică a desenului şi funcţiilor clasice ale economiei şi politicii. Nimic, nici oamenii, nici banii, nici instituţiile, nu sînt, nu se află şi nu funcţionează undeva, într-un punct reperabil şi prin asta încărcat de minima densitate a răspunderii. (. . .)
    În al doilea rînd, instanţa supremă e invizibilă pentru că, în partea ei socială, conţine o mentalitate istorică articulată prin mulţinmi.
    Idealurile şi valorile verbale ale societăţii româneşti sînt o proastă introducere în adevărul profund al acestei lumi. Ele lucrează - de fapt, stau - la mare distanţă de propriile pretenţii şi echivalează cu practica parazitismului bugetar.
    Aici, în această alianţă subterană şi extrem de armonioasă a societăţii în tot ce are ea rezidual şi a grupurilor de putere care pornesc de la negaţia statului public se află cancerul politic românesc.
    (. . .)ci spolierea internă a statului de către omul ales de stat să distrugă statul.
    România nu practică împărţirea puterilor în stat ci împărţirea puterilor cu statul, pînă la absorbirea, sustragerea sau închirierea statului."

    ReplyDelete
  2. Am uita sa spui, tocmai concluzia la cele de mai sus si anume ca tu Viorele chiar esti genial Luceafar, cam machiavel si pamblicar, dar orshicat, in comparatie cu asemenea specimene . . . Doamne apara si pazeste tzarishoara aiasta! Cum de s-au fofilat toti pe la redactii, iar tu,
    ce dreaq?! Pacatele tele . . . eh? : ))

    ReplyDelete
  3. Care pacate, bre, anonymousule fratre...? Io, tocmai, ca n-am pacate, nici trese postdecembrist upgradate si nici - macar - minimalele bucate... :(

    Nu io sunt pacatosu ala, ci tu, care alegi s-o faci pe anonymosu, cantand acilea ca cocosu cand l-a lasat si galina, si osu, dar care crede ca (inca) e fiorosu' ograzii... Si-n vremea asta, dihoru - care stia demult gustu prazii, inca de la 23 gushtar -, prefacut in modest veterinar, intra in cotetz in ghiare c-un mineresc felinar si zice cu zambetu-i plenar: hai, fetelor, sa va tratez iar...! Care vrei sa fii prima, chiar... ?

    ReplyDelete
  4. http://praguedeclaration.org/sig

    ReplyDelete