Sunday, April 12, 2009

Uite cine vbeste... ! lol

...rumânu care, desi el insusi concura singur la titlul de "prim-poet-disident " (in lipsa de alti competitori cu voie de la militie, in decembrele ala de pomina, adevaratii disidenti fiind ascunsi atunci subt pres de "baietii conjurati", iar unii, sarmanii, direct subt iarba verde), a ajuns, preste mode si timp, editorialistu vantului feneist prin pozanare si poiet de curte la ciocoiu nou si mare, cum il stie orisicare, iar in plus comanditar al cenzurii egzecutate contra celor care nu pretind decat libertatea de a-i spune in fatza ce gandesc despre nou-i look, se pare... lol

Ne mai vorbind acum de odiosul amanunt ca "poetul care cântă netulburat in flori" - cum suna un mumos versuletz ex-dinesc - a ajuns arendasu roman mosiliesc :(

Zau, io chiar nu stiu daca de ris sa ma tavalesc, precum angeru forumist anterior, cam porcesc sau cel putin prostesc, ori de tristete sa ma prapadesc.

ps. Evident, cenzurat pe cotidianu.ro.

14 comments:

  1. LA MULTI ANI AVP, toate florile din lume intr-o cununa pentru fruntea unui ,,hero" ! Multa sanatate, optimism, liniste sufelteasca si sa ramai ,,vesnic tanar si ferice" !!!

    ReplyDelete
  2. * Viorel
    La multi ani ! si cea zis.... *Loda , pe care-mi permit s-o salut aici pe blogul tau si sa-i doresc si ei sanatate si Sarbatori fericite alaturi de familie .

    ReplyDelete
  3. Ce-a zis Loda ( ca bine le mai zice !

    ReplyDelete
  4. Thank You, dragi pretini! Insa, aloo, as fi preferat sa-mi faceti aceste urari pe Mount Thor, subt ochii dusmanilor... :)) Fiti siguri ca our Thor, care nu e atat de rau si de infiorathor pe cat l-ati judecat intr-un lapsus reciproc de amor, nu s-ar fi inervat ca un coleric turboreactor, ci v-ar fi primit cu bratele deschise, ca pe fiul risipitor... lol

    Insa - vezi bine - daca veti reveni sa nu va faceti iluzia ca nu veti deveni iar ciuca batailor, asa cum se-ntampla cand nu faci parte din haiticu handralailor ... :oops:

    "Asta-i politica, fir-ar ea...!", vba lu Base ista... lol

    ReplyDelete
  5. Sarbatori fericite ! Lumina sfanta a Invierii sa o inchizi in sufletul tau si sa-ti lumineze vesnic viata !!! Sa fii insorit si inflorit ca aceasta primavara :)

    ReplyDelete
  6. Pentru un suflet cald si o inima mare de om bun
    tot binele din lume si Sarbatori linistite si frumoase !
    PASTELE sa te gaseasca voios si sanatos , Viorel Padina !
    La buna revedere !

    ReplyDelete
  7. Va multumesc mult, dragi si vechi pretini, si va urez la randu-mi un Paste Fericit !

    ReplyDelete
  8. Nici bine de pe cruce nu S-a luat, apoi, S-a ingropat si iar intru vecinicie a inviat, ca iei, una-doua despre capitalismu' bine-n-cur-vantat s-au relansat . . . Bine dara, iaca si ceva de 'dulce', ca de azi e permis, n'asa, Miss? ; )) . . . Asta, vizavi de tema voastra de azi "despre capitalism" si alte marafeturi kk-tzii pe care credeti ca le stapaniti pana-n fudulii, adeca reagan-isme si/ori milton-isme de doi bani, da' cilibii desi, ale drea', falimentare la ele in patrii. Da' ce poti face cu rumanu' nost, bre?! Iel, sireac de irema me, tot la pas'septe e, bre, atentie!!!, noaua sute-47, bre! Adeca cand firu' s-o rupt la continuitatea historica loco, si-amu iei il tooot innoada, da el nu se leaga nici de-al drea', bey! A observat cineva, cumva ca cam de f'o nine years incoa' ne aflam in mileniul III, a, mey?!? Las' ca nu-i bai, ca la noi, la nimea! Macho capitalist cat mai la dreap' conservatist, flirtand cand si cand, mai ales dupa naz, cu vechea-i Garda de d'ocaz fascist. Si ca sa fie tontu' mai usor de aglutinat, iei mai spoiesc si cu dalbe cuvinte crestine de Ortodocsism resuscitat, ca num-asa la poolyme da bine. Si ma intreb atunci, de unde-si iau dansii pascale lumine?! Halal romanime, rusineee!!!
    “The modern conservative is engaged in one of man’s oldest exercises in moral philosophy; that is, the search for a superior moral justification for selfishness.”
              John Kenneth Galbraith
    Ave, Viorel!

    ReplyDelete
  9. Mah, Vulpitzo, nu vrei sa spui cine dreq iesti...? :roll:

    ReplyDelete
  10. Sa nu-mi spui ca iesti mg de francia, caci te ia mama drea... :) Sau oi fi Oana, a...? :roll:

    ReplyDelete
  11. Vaaaai!, mon ami, chiar te-ai indoit thoracele-ti pour moi de pe soclu-ti d'alvitza Olympica sa ma bagi (si) pe mine in zama-ti?!? Wow!, ce fior, ce hysterical honor & horror cu dulci gadilici si tremor de trecute glorii & glamour, wow!!
    Scussi, cherie, di ma repet, n-ai ghicit, dar imi place si mie o data cum ai gandit! : D)) In fond, poate, ar trebui sa ma socot umilit fiindca nici pana azi, desi ma credeam in ochii-ti ceva mai sus, mai re-cognoscibil, sa ma dezlegi n-ai reusit. Serios, ce conteaza cine sunt eu, badie?! Ai cumva nevoie sa-mi pui eticheta, sa stii egzact de unde sa ma scoti, cum sa te porti, da' mai ales, un' sa ma bagi cu folos, in vreme ce m-ai taia&vinde vartos pe din-dos, a?! O-la-la!! Fii, te rog, magulit ca, in pofida diverselor chestii si trestii, te mai citesc cu placere literara si literala si-ti mai fac inca si cucuiata reclama, bey! . . . Cat priveste alte cele chestiutze poolitice, nu-mi lasi nici o sansa decat sa-ti dau bice . . . De unde, aci al drea', accidental ( si-n alt context), ai nimerit, Brunhilde visiGotha mi se mai zice! (te-oi fi prins de textuala trimitere la gotica locatie, ha-ha?! Poate nu ?. . . ) Asadar, mi amor, ocazional iti ofer gratuit intriga, adrenalina si dol'or pentru corrida-ti de poesior . . . ; 0))

    ReplyDelete
  12. Ca n-oi fi, dreq, Red Hat... ?? :shock: Pe bune, nebune, credeam c-am scapat de ex-sponsoru-mi hagitudosizat & admiratoru-mi cam turbat sau barem ca-ntre timp ista s-a lamurit ca altadat minca pantagruelic rahat despre persoana-mi de inocent si disident de nezdruncinat si, intrucat s-a-ngretosat si iel de veninurile-i si furiile-i de intelighent si hartisto-savant sonat, s-a retras in culcusu-i rezervat, de unde ma adulmeca precum un fost zmeu supercombat care a avut cinstea sa se bata cu Fat-Frumos din Lacrima, hat-altadat... Sau poate esti Calughi, my leat... ??? :roll: Resping aiasta zbanghie hypoteza deindat, intrucat Calughi n-are atata vartoasa rautate incat sa stea cu masca pe figura un timp prea indelungat, cognate... Sau poate intre timp s-o fi matorat, dreq, si iel, vazand ca altfel nu se mai poate... ? :)

    Oricine ai fi, fii binevenit aci, barbate, si orice ai zice despre Ei-Vi-Pii, aloo... De dragu Libertatii pt care io am luptat ca Singheorghe cu Fiara Iepocii, in timp ce altii se jucau cu putzuica-n tzarina, alaturi de ceilalti poltroni, conformisti si copchii, sacrific totu, bey, chiar si faima de sperietoare de redhati cilibii... ;)

    ReplyDelete
  13. Eheeeeeee! Maestre, se vede treaba ca te cam incurci in Margarete!
    LOOOL!!!! Eu pe toate le iubesc,/Eu pe toate le doresc . . . si cu tractoru le cam buciumesc! Lasati fetili sa vina la mineeee! Ehe-hee-heeeeeeeeee!!!

    ReplyDelete