Tuesday, June 16, 2009

Nedumerire

Imi explica si mie cineva ce naiba s-a intamplat atunci? Au fost oameni care au murit datorita defectiunii lui Pacepa ?? Sau doar a trebuit ca niste tovarasi sa fie retrasi din niste posturi grase ? 


De ce, in fond, atata suparare pe un om care a "tradat" un sistem ce merita a fi tradat - dupa cum s-a dovedit apoi - si care, el, "sistemul ticalosit", facuse muult mai mult rau altor milioane de oameni, in toata lumea ? Colonelul conte von Stauffenberg si ceilalti ofiteri din "operatiunea Walkiria" de ce nu sunt considerati "tradatori", ci, din contra, eroi ai poporului german ? 


Iar faptul ca Pacepa s-a schimbat "peste noapte" n-ar fi nici acesta un capat de tara. In fond, si Saul din Tars s-a schimbat pe drumul Damascului, devenind dintr-un crunt prigonitor al crestinilor Marele Apostol al Neamurilor ; dupa cum si fostii militieni, activisti si securisti s-au schimbat intr-o singura noapte (21 spre 22) din reactionari moroi in revolutionarii noi...


Sa stam stramb, dar sa judecam drept.

3 comments:

  1. Pentru mine cazul Pacepa si defectiunea lui nu imi sunt prea bine cunoscute ca sa aduc lamuriri nedumeririi tale.
    De buna seama ca fuga lui in State a produs mari emotii la Bucuresti si schimbari in Securitatea romana .
    Zicea cineva la comentarii in Ziua ca e imoral ca Pacepa sa primeasca acum bani de la statul roman pentru ca ceea ce a spus CIA-istilor i-a determinat pe americani sa schimbe tratamentul aplicat Romaniei lui Ceausescu si sa ceara rambursarea de urgenta a unei sume uriase de dolari ceea ce a dus la mizetia anilor '80 , cu disparitia alimentelor din magazine, a apei calde de la robinete si din calorifere etc ...degradarea chiar si morala a vietii romanilor.
    Cred ca tu ai vrut sa le arunci o nada "Bizonilor" de la Ziua iar ei ti-au raspuns cu jumatati de masura.

    Eu intrasem de fapt doar ca sa te salut .

    ReplyDelete
  2. Da ,noroc cu generalul Plesita care a ramas pe baricade si a indreptat "raul" facut de Pacepa ..El isi merita pensia de 8000 lei pe luna cit si recunostinta unora ,care ,iata ,chiar si prin omisiune, nu este atins nici macar cu un cuvint de rau?!..
    Se pare ca Pacepa va avea atirnat de coada cuvintul "tradator "mult timp ,poate chiar vesnic ,daca nu se va gasi un curajos care sa-i ridice stigmatul si care sa-l repuna in drepturi..Cei care infiereaza cu minie proletara ,pretentia lui Pacepa la o pensie de la statul roman ,trebuie sa stie ca el a fost condamnat la moarte si vinat in permanenta de "n"agenturi si numai bine nu i-a fost sa stea ascuns si cu sabia lui Damocles deasupra capului ,inainte si muuult timp dupa revolutie..
    Cred ca numai T.Basescu va avea curajul si discernamintul de a-l reabilita pe Pacepa si nu numai pe el..Asta ,cu Pacepa ,o va face dupa cistigarea noului mandat .Sper ca inainte de alegeri ,consilierii lui Basescu isi vor arunca ochii pe bloguri si vor catadicsi sa-i puna pe agenda spre reabilitare si "Povestea lui Ave "

    ReplyDelete
  3. Prietenele mele, zau, n-am avut nici cea mai mica intentie de a le intinde vreo nada amicilor de pe Ziua... Pur si simplu, mi-am exprimat o nedumerire: daca defectiunea lui Pacepa nu a condus la moartea nimanui (caci atunci ura si rasbunarea fostilor sai colegi ar fi fost de inteles, vezi bine, dincolo de orice interese politice), de ce nu e iertat nici azi, cand chiar si fostii lui colegi a trebuit sa se inchine, de voie, de nevoie, la aceiasi stapani...? Cine e mai vinovat: Pacepa, care l-a lasat pe comandantul sau totusi in plina glorie, cum ar veni, sau colegii de preste zece ani, care si-au lasat comandantu in tzarana, cu kilograme de plumbi in el... ? Eu cred ca e vorba, in chestie, doar de eterna zavistie rumaneasca si de meschinaria unor oameni marunti, care nu pot sa i-o ierte superiorului lor in toate privintele...

    Si de fapt, putin imi pasa de racile cinicilor astora... Eu nu ca alde astia ma simt compatriot, ci cu inteligentii si calzii mei prieteni de pe Mount Thor, de exemplu, sau chiar de pe Ziua, de pe Liberalism.ro, din hyperspatziul Ro, aloo... Stiind, de-acuma, ca nu doar vorbaria dulce romaneasca e de ei, ci si fapta inalt omeneasca, sunt convins ca - dincolo de restristile vremilor si jumatatilor de vreme ori de cumpenele personale ale fiecaruia -, "viitor de aur tzara noastra are si-i prevad prin seculi a ei inaltare..."

    Doamne, ocroteste-i pe romani si pe toti oamenii buni !

    ReplyDelete