Tuesday, June 9, 2009

Panicarzi odiosi

Cand foarte multi romani tremura efectiv de grija zilei de maine, de spaima ca nu vor mai avea ce pune pe masa copilasilor, ramanand fara locuri de munca, de groaza ca spitalele noastre sunt, cel putin in unele cazuri, un fel de leprozerii tinzand spre camere de gazare, de cosmarul constatarii ca-n jurul tau, in loc sa simti maini confraterne sau compatriotice, te izbesti de ghearele si de coltii unor fiare insetate pana si dupa sangele unui amarat ori, in alte imprejurari, de solzii reci ai unor placide reptile, in aceste conditii de profunda criza materiala si morala, cand nimeni nu mai crede in nimic, iar bietul suflet altadata voios si voinic e ca un nefericit puric, baietii astia n-au altceva mai bun de facut decat sa ne exibe apocalipse dupa apocalipse, cu aerul ca ne distreaza titanic, n-asa...?

Doamne, ai mila de faptura ta...

8 comments:

  1. Crezi ca au inteles ?Ei isi fac norma ,fara sa aiba prea multe remuscari sau grija de sufletele si temerile noastre.Noroc ca nu sunt multi cei care ii citesc..Ma bucur insa ca ii bombardezi in permanenta cu interventii acide care ,mai mult ca sigur , nu le cad prea bine.

    ReplyDelete
  2. Steliana, n-am nicio intentie de a fi acid, crede-ma. Sufar atroce pentru ca nu pot sa ajut fiinta pe care sunt dator s-o protejez. Ce ma fac, sora mea ?

    ReplyDelete
  3. Stiu,esti speriat si furios .Nu trebuie !Ai rabdare si incredere!Poate ca eu sunt prea increzatoare ,dar asta este din dorinta de ati transimte telepatic ,gindul meu bun si rugaciunea mea.
    Nu te recunosc ! Nici sa nu te gindesti sa te lasi prada neputintei.Familia ta are nevoie de tine puternic si lucid..Am sentimentul ca nu mai ai incredere in nimeni si nimic..De ce n-ai incredere in doctori ?Ei nu te mint..De asta sa fii sigur ..Asta in conditiile in care ai date noi....dar nu avea cum sa se modifice asa rapid.
    Trebuie sa fii cu gindul la izbinda ..Doamne Ajuta !EL ne protejeaza pe toti..

    ReplyDelete
  4. " 200.00 de romani cuceriti de charisma unei formidabile politiciene de nucce...."
    Vezi ca te cloneaza cineva, sper din toata inima !

    Daca nu, inseamna ca ai mare nevoie de bani sau de ingrijiri medicale, ca vad ca ai vedenii

    ReplyDelete
  5. Radu Humor,
    Cui te adresezi ?Nu ti se pare ca te insinuezi in "casa" omului fara sa ai minimum de politete si de bun simt?..Bintui pe bloguri si dai cu "bita'n balta"ca un mitocan...

    ReplyDelete
  6. Humor: niciodata n-o sa intelegi un om drept si obiectiv ca mine... Dzeu sa te ierte !

    ReplyDelete
  7. AVP,
    daca "baietii astia " vor sa aduca Apocalipsa o vor aduce , fara indoiala.
    Insa nu ne pot lua si sufletul si aburul verdelui crud cu care ne hranim , impotriva vointei lor , zi de zi .
    Doame ajuta si curaj !

    ReplyDelete