Friday, August 21, 2009

Si care-i problema, mey, sycofanty?

O mie de textuleţe din acestea (scrise într-o nebuloasă tinereţe a la Saul din Tars) şi tot n-ar putea anula opera anticomunistă a lui Vladimir Tismăneanu, care a început în 1981 - pe când comunizmul era încă în plină vigoare - şi continuă inclusiv azi, cu mare dârzenie, în timp ce opera de mediocru propagandist comunist a auctorului mizerabilei turnătorii strecurate prin aticolul de faţă nu s-a întrerupt decât fix în decembrie 89 (în liota de reporteri care l-a însoţit pe N.Ceauşescu în ultima sa vizită externă, în Iran, aflându-se se pare şi CN, care a şi scris un articol oglinditor în "Flacăra") şi se desăvârşeşte hic et nunc, când ipochimenul se regăseşte în partida tovilor şi băieţilor aliaţi contra "trădătorului" lor (nu spui ţine, persoană însemnată...) E pur şi simplu dezgustător cinizmul acestui hom, care-l miştocăreşte pe Vladimir Tismăneanu exact pentru aceleaşi păcate pe care el le-a făptuit cu asupra de măsură, şi nici măcar nu s-a căit...

Omul ista - cn - ori a nebunit, ori s-a şiştirit, ori e arvunit să se comporte ca un sycofant damblagit, shiit... :(

5 comments:

  1. Maestre
    nu te cumințești! Kotkodiotul dăunează extrem de grav sănătății. Kanaliile de acolo ar trebui obligate să poarte pe față anunțul așa ca pe pachetele de țigări.

    ReplyDelete
  2. Am intrat la articol numai spre a citi si comentariile ,dar mai ales raspunsurile celorlalti ,la commentul tau..In primul rind am vazut ca boicotul functioneaza ..Sunt numai 2550 de com.fata de peste 3000 altadata.In plus, com.contra ,sunt mai multe decit pro Tismaneanu.
    In rest ai dreptate..Intransigenta unora cu privire la perioada comunista este falsa si ipocrita ..Am avut si eu parte de acuze de genul asta.Nu stiu daca ai fost pe faza cind "m-am spovedit"la prietenii din "livada" ,sau chiar din "poienita" lui Patrasconoiu.Pe scurt :La virsta de 25 de ani am fost activista UTC si "organ" ales (secretar judetean cu probleme de scoli ,si presedinta a consiliului jud.al elevilor).Desi am fost aleasa pe patru ani, am fost data afara ,cu vot de blam, pe motiv ca m-am casatorit cu un fiu de preot ,peste vointa lor ,si, pe deasupra ,m-am cununat in biserica ,cu nas preot, si cu o droaie de preoti colegi de-ai socrului meu.Nunta a fost urmarita in mod expres de cei de la CC al UTC ..M-au pus sa promit ca nu intru (macar)in biserica ,dar nu am putut .Am facut-o ptru mama mea ,dar si ptru socrul meu ,care m-a impresionat cu nobletea lui, dispus fiind , sa renunte la a cununa in biserica pe singurul fiu de teama ca mi s-ar putea intimpla ceva,asa cum il avertizase primarul .
    Cind am ajuns la Tirgoviste ,imediat dupa nunta ,am fost chemata si bestelita de primul secretar al CJ .de partid ,apoi judecata intr-o sedinta ,sanctionata si demisa.
    Consecinta a fost ca nu am mai fost primita in invatamint .Am avut noroc ca era un post de biolog, vacant, la Insp.ptru protectia pl.,unde am lucrat 11 ani.Cit am stat la UTC ,am cuvintat de la microfon ,in fata unui auditoriu "select" de la CC ,de vreo trei ori.Ma simt mindra ,acum, ca le-am dat peste cap toate incercarile lor de a ma modela .Desi am cuvintat de citeva ori ,chiar si in fata mai marilor de la CC,n-am scos nici un cuvint de lauda sau proslavire ,motiv ptru care mi s-a atras atentia ..
    Ulterior ,dupa rev.,mi se imputa frecvent acest lucru ,de catre prieteni si colegi,care stiau ,dar si vedeau ca ma lepadasem definitiv de comunism.Imi reproseau asta ,ptru ca desi se declarau anticomunisti, erau cuPRM,cu Iliescu etc...Unii nici acum nu s-au schimbat.De cite ori ii contraziceam ,ei veneau cu replica :"Tu vorbesti?.." etc.
    P.S.cred ca nici Carol n-a fost pe faza ,ca altfel .."jap,japul "era mai de mult folosit..
    Si inca ceva :Cind o vad pe EU ma vad pe mine, cea de atunci..In primul rind ,ca promovarea la UTC mi s-a tras de la desele reclamatii facute de dir.scolii la :pionieri,partid,Insp.scolar.Veneau in ancheta ,dar il loc sa fiu eu cea demisa ,a fost chiar bietul director .
    alt p.s.Cred ca si asta este un motiv ptru care te apreciez la justa ta valoare ,si te apar de unii "ghiolbani".Esti aici,in carne si oase ,singurul in masura sa ne judeci pe toti.

    ReplyDelete
  3. Anitos Says:

    august 23, 2009 at 2:08 am
    Dle Tudoran, sunteti obositor in toate aceste peroratii despre un prieten care, poate, v-a dezamagit. Dar daca aveati demnitate, ii trimiteati o scrisoare personala cu obiectiile pe care le aveti. Il sunati la telefon. Il ignorati, in cel mai rau caz. Dar pentru cineva care a fost sprijinit atit de calduros de Vladimir Tismaneanu la inceputul exilului dvs. din anii 80, aratati multa meschinarie.

    Iata ce vad pe Wikipedia:

    # Frost or fear?: reflections on the condition of the Romanian intellectual (translated into English and with introduction by Vladimir Tismăneanu), Daphne, Alabama: Europa Media Inc., 1988. ISBN 0936993502

    Domnule Tudoran: n-a fost dragostea de libertate cea care l-a facut pe Tismaneanu sa va traduca, sa va promoveze, sa va laude in cercuri americane care altminteri nu v-ar fi bagat in seama (pentru ca engleza dvs. era ioc si ramine pesemne mediocra, daca nu va puteti traduce singur)…

    E doar un singur gest public (pe linga altele, pe care le banuiesc private) care v-ar fi putut face (daca aveati obraz si decenta) sa taceti. Omul acesta v-a intins o mina in momente de cumpana. Are o opera in limba engleza, e tradus in franceza, poloneza, maghiara, etc. Si dvs., cu o invidie atit de romaneasca si cu o fixatie atit de meschin-patologica, demna de culturile mici si fiintele gregare, ce decideti sa faceti? Un pamfletel moralist in care ignarul trimite universitarul unde? La biblioteca…

    Nu aveti umor dle Tudoran si, prin urmare, ramineti doar un trist resentimentar. Tismaneanu are poate hibele sale, ca orice om, momente de entuziasm necontrolat, ezitari firesti si regrete sincere. Nu v-a atacat insa niciodata public, iar dvs. ca un arbitru meschin faceti scoruri penibile. V-ati coborit intr-o subterana a afectului producind acest pomelnic de false regrete… Sper sa va fie cindva rusine.

    Un fost cititor.

    ReplyDelete
  4. @Dragosh
    @AVIP URSS
    @Pro SS

    Spiritul de fronda al brigazilor digitale aduce a lagar de concentrare. Turma e obligata sa se cocoseze in fata cate unui Frankenstein al discursului agresiv. Oamenii raman prizonierii unui tribalism in care cel dotat cu o ghioaga mai rapida si cu un iconoclasm mai toxic se impune drept lider, casapindu-i pe cei blanzi.
    Astfel de lume doriti sa opuneti civilizatiei ? Puah…Nu o lume diversa, toleranta, multicolora si libera, asadar…ci o lume tip Frankenstein Land…

    Marcenko povesteste undeva, in Marturia mea, despre tehnica folosita prin anii 1961-1963 in U.R.S.S. pentru indepartarea cate unui tatuaj militant disident: razvratitul era terorizat, apoi i se taia pur si simplu bucata de piele tatuata, iar marginile ranii erau apoi apropiate si cusute. Unul din detinuti avea tatuat pe frunte « Sclav al lui Hrusciov ». A fost operat, fara anestezie si i s-a scurtat fruntea. Parasind inchisoarea, omul si-a tatuat, tot pe frunte, « Sclav al U.R.S.S. ». A fost din nou operat, I s-a taiat pielea continand mesajul, i s-a scurtat din nou fruntea. Fruntea lui a ajuns astfel atat de scurta, incat nu mai putea sa inchida ochii.
    Detinutii, spune Marcenko, l-au poreclit Zgaila.

    Mi-ati adus aminte de muncitorii care trudesc la scurtarea si stramtarea fruntilor, cetatene UTC…URSS…PVC…ABC ?…TCM ?…PCR ?…Pro SS…etc.

    Nu-i bai. Astazi e 23 august, ziua in care tocmai ne amintim de ororile nazismului si comunizarii, de prigoanele iscate de totalitarisme asupra oamenilor civilizati.
    AVP:
    Asta e situatia, Furtunito… Ignori cu desavarsire secretele comunicarii in hyperspatz… Aici, manierele-ti elegante si parolele de gentiloama ridicola (ce-i drept, rostite intr-o impecabila limba de lemn academic, ca si la Pro Doc…) sunt quasihilare, dear surioare…

    Fara supalare, da…? Te asigur, de altfel, de toanta stima mea, aloo… Hai pa

    ReplyDelete
  5. Radu Humor Says:

    august 22, 2009 at 6:51 pm
    @ Furtunoasa doamna
    Si intempestiva in a-mi atribui conotatii(regret=amenintare), la care un om normal nici ca s-ar fi gandit, dar vad ca v-ati pus in gand sa-l treceti strada pe domnul Dorin Tudoran, trecand peste toate obstacolele pe care le ridica lipsa de intimitate, si vointa celui impins fara voia lui intr-o “anxietate apasatoare”.
    Nu stiu de ce am impresia ca ati vrea sa faceti un schimb de locuri cu cineva care nu doreste nicidecum acest lucru .
    Am sa va rog ca vis-a-vis de mine sa ramaneti la locul dvs.(cat puteti de sobra!)..
    Tot cu-aceeasi cordialitate.
    Radu Humor

    DOMNULE PADINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA????????????
    AVP??????????????????????????????????????????
    ANGELA FURTUNA PUNE PUNCTUL PE I.............
    ARE DREPTATE.

    constantin constans

    ReplyDelete