Monday, March 23, 2009

Mogulu' si Blogosfera

In primul rand, remarc ca dl Mogul, neputand sa spere ca va gasi adevarul despre domnia sa la "spuma" mediei Ro, pe care o plateste ca sa-i manipuleze pe rumani angro, iar nu ca sa-i spuna ce gandeste in particoler despre patron, or no?, mai poposeste din cand in cand si-n Blogosfera (avp sau mountthor, e.g.), unde s-a spus deja ca el - mogulu - e un cinic simpatic ca drea sau ca EBA ar valora muult mai mult la PE decat d-na Alina, in spe. Al doilea, observ ca dl Mogul nu renuntza a incerca sa ne tromboneasca chiar si-atunci cand, cu cinizmu-i de vitza negustoreasca, pare ca vrea "binele patriei" - cum ar venea - sa-l serveasca: de pilda, atunci cand sugereaza c-ar fi mai bine ca Guv sa ia un imprumut de 15 sau de 50 de miliarde de eurei, insa nu pentru a sprijini pricajitu leu cu ei, ci spre a da drumu la investitii, mey. Investitii din care s-ar pricopsi, eminamente ei, Mogulii si zmecherii grei, caci doar nu pollimea, eheei. Iar pe urma sa plateasca next generation de nepotei, bey... lol

15 comments:

  1. Am citit si eu interviul..Cred ca este cu schii pe imprumutul asta.Ce-ar fi fost de ei daca PNL ar fi facut guvern cu PSD.Hm!..Pe mine ma trec fiorii.Acum chiar ca ar trebui sa ne bucuram ca T.Basescu a inghitit "broasca psd ".Macar ca ii are ,acolo,sub control.Bine ,doamne ,ca pd-l a.. luat ministerele "cheie "!

    ReplyDelete
  2. "ochii" ..pe imprumut ..

    ReplyDelete
  3. Salut Stely... :) E vba de doua feluri de imprumuturi, pe care Mogulu le stie, pai cum drea...: un imprumut de la FMI, asa cum se preconizeaza a fi cel negociat actualmente cu Fondul, si care va servi exclusiv pentru sustinerea cursului monedei noastre nationale in situatii de criza (pentru ca sa se impiedice inflatia galopanta ce ar urma in cazul devalorizarii leului) ; si un alt tip de imprumut (pe care l-ar dori mogulii), un imprumut ce ar trebui luat, dupa parerea lor, de pe piata financiara internationala (nu FMI) si destinat numai pentru dezvoltarea investitiilor interne (de care vor profita in primul rand ei, ca si pana acuma...). Acest tip de imprumut, care nu ar face decat sa indatoreze tzara - si deci generatia urmatoare - pe zeci de ani, s-ar duce azi, si mai ales in situatia asta de criza globala, pe apa sambetei, intrucat pietele externe sunt in paragina, ca sa zic asa, iar totul s-ar baza aproape numai pe consumul intern, pe de o parte; iar pe de alta, noi nu dispunem inca de expertiza necesara pentru derularea unor proiecte de investitii fezabile, dovada faptul ca Banca Europeana de Investitii ne sta, iata, cu un miliard de euro la dispozitie, bani pe care nu-i putem cheltui - ca si banii nerambursabili de le Uniunea Europeana -, intrucat n-avem proiecte de investitii cat de cat acatarii...

    ReplyDelete
  4. Da .Ii convine lui Vintu sa-si tina banii in banci straine , ptru zile negre, si sa se indatoreze statul, cu dobinzi mari ,ptru investitiile lui in ziare si televiziuni . Eu cred ca este si unul din motivele ptru care au inceput atacurile furibunde atit la adresa guvernului cit si impotriva lui T.Basescu .Astept sa se termine odata negocierile si sa dea publicitatii conditiile impuse de FMI , si unde se vor duce banii ,ca sa le inchida gura.
    Ma enerveaza si sindicatele astea din sist.bugetar .Sunt total iresponsabili ..o tin langa cu promisiunile electorale neonorate.
    Eu am incredere in T.Basescu .Se vede ca nu are liniste ,si pleaca,se framinta.M-am bucurat cind am auzit ca bancile austriece din Rom. nu au probleme ..Fiica si ginerele meu lucreaza amindoi la Raiffaisen.. Asta le mai trebuia ,un somaj ...cu rate de 800 euro pe luna.
    P.S. am mare incredere si in tine, AVP. Am inceput sa-ti citesc toate postarile din ZIARE.RO ..Ma uimesti cita precizie ai in toate!

    ReplyDelete
  5. Stely... :)) Daca tot zici ca ai mare incredere in mine, noteaza-ti te rog doua chestii: 1) Banii de la FMI se vor duce in totalitate la Banca Nationala a Romaniei, in vederea consolidarii rezervei nationale, care la o adica va trebui sa impiedice devalorizarea catastrofala a leului ; nici macar un singur dolar nu se va duce in alta parte... ; 2) NICIODATA nu am postat pe Ziare.ro, aloo... :)))

    ReplyDelete
  6. am notat,multumesc..
    Cind spun ZIARE .RO ma refer la :EV.zilei,Cotidianul,Ziua,JN...Da..acum imi dau seama ca exista ZIARE .RO..merg acolo cind se dau diverse linkuri..Nici eu nu postez acolo..
    Acum ai inteles?.. le citesc accesindu-le din arhiva ta,din subsolul paginii..
    Pe cele actuale le citesc din "editorialisti...
    Numai pe cel din "ZIUA" nu l-ai pus..cel cu meditatiile..Ca un fapt divers ..sotul meu este prof. de matematica.. are si el citiva elevi la medit.,dar niciodata nu aavut din clasele unde preda..Este pensionar ,dar inca mai profeseaza cu jumat.de norma..plateste si impozit,bre ..

    ReplyDelete
  7. Stely, daca ar fi sa tinem cont de toate obiectiile pe care ni le aduc prietenii (doar pentru ca ne sunt prieteni si, in aceasta calitate, ar trebui sa-i menajam...), adevarul nu ar mai phootea fi spus niciodata... Stii, doar, vba aia veche si-nteleapta: Amicus Plato, sed magis amica veritas... ("Mi-e prieten Plato, dar mai prieten mi-e adevarul..."

    Cat priveste culegerea mea de comentarii mai mult or mai putin de actualitate, ai sesizat bine: cele din partea de jos a paginii sunt doar cele recente; daca ar fi sa fac o culegere cu toate comentariile mele existente in hyperspatz (din 2003 incoace), ar insemna sa umplu chiar hyperspatzu cu ele, aloo... :)))

    ps.Bine ca ma lamurisi cu Ziare.ro... :))

    pps. Starea precara a invatamantului Ro. nu se datoreaza unui dascal sau altuia (care dascali pot fi intelectuali exceptionali, precum orice alti oameni), ci Sistemului de Invatamant, complet depasit (practic, acesta a ramas ca pe vremea lui Creanga sau Caragiale...) Asta ca sa fie clar ca io n-am nemic contra unui dascal sau altuia si cu atat mai putin contra dascalimii, ca bransha...

    ReplyDelete
  8. Sunt total de acord ..Din pacate strategia luiBase' este pusa la pstrare de ministreasa..Vad ca nu da semne de vreo reforma .
    P.S.Incerc sa inteleg la cine, sau la ce te referi ? Ai "supalat"vreun "pretin "? Cumva te referi la atentionarea privind arhiva din "mount thor "?..Ai avut dreptate...Ar trebui sa-ti ceara consultanta.Blogul tau este impecabil.L-ai realizat tu ?.Asta e treaba de specialist.
    Chiar isi merita alintul" de hyperspatz" si de "hypernor"{asta esti tu,nu?} Poti accesa cu usurinta orice ..Sunt incintata cind ..navigez.Sunt tot felul de surprize .Nu intelegeam la ce te refereai cind pomeneai de"scorbora".Am dat si de monitorizarea traficului din"blogosfera ".Crezi ca numai "oltenasii "tai te citesc?..."Rumanasii " sunt pe zi ce trece ,tot mai multi..Hai,pa !..noapte buna ,"poesior"!.

    ReplyDelete
  9. Noapte buna, draga mea pretina... :) Hai paa...

    ReplyDelete
  10. Am vazut,si am inteles ...Cred ca {F}s-a conformat sfaturilor lui Carol...
    p.s.Chiar am vrut sa-ti scriu aici ..vroiam s-o mai citesc odata {ptru mine},dar am vrut, de ce nu ,s-o provoc pe Dora ...

    ReplyDelete
  11. :D..am intrat aici,dar te rog sa stergi..

    ReplyDelete
  12. mor de ris !..cit de proasta sunt !..Las'ca mai am rabdare pina cind va veni baiatul meu de paste ..daca voi avea timp.:D..Cred ca toata smecheria este sa le faci rapid si ..instantaneu..

    ReplyDelete
  13. 24 martie, 2009 at 7:18 pm

    Si, aloo, io nu calc pe Roxania… :cool: Am neste standarde, ce dreq… :) Poate Hop, ca-i inspector blogosferic de meserie… lol El tre sa-si bage nasu prin toti kktzii… :lol: "

    Viorele , te descalifici ( ma intreb daca cu buna stiinta si atunci mi se pare ca-i un fel de prostitutie !), nu credeam sa cobori atat de usor la prima , chiar tu care ti-ai albastrit pieptul cu pumnii dizidentei .
    Imbatranesti urat si ieftin !
    Oricat as vrea , pentru mine ,nu mai existi !
    Pacat de Padurea aia pe care o maculezi cu josnicia ta !

    ReplyDelete
  14. Radule, de ce naiba ti-oi fi pus tu supranumele de Humor...? Esti din Humor ?? Caci humor n-ai deloc, ioc, floc, azi imi pari un naparstok certaretz si dobitok... :((

    Si-n fond, ce te supala in frazutza aia, bre...? Faptu ca minimalizez Roxania...? Sau ca spun ca Hop circula (din joi in pasti) p-acolosa doar ferindu-se cu grija, cum ar venea, ca sa nu calce drea prin vreun kk...? Pai cand hendrix sau mai stiu io ce alta turbata antibasea se cufureste p-acolo, cum ai vrea sa numesc maidanu cu dragostea voastra, a...? In definitiv, ce rau v-a facut Base ista, bre??, in afara c-a vrut s-aplice legea fatza de bombo sau de paturiciu etc, si indiferent daca are si el destule pacate, n-ase... ?

    Si, aloo, i-ati seama cum vbesti cu mandea; io nu m-am schimbat absolut cu nemica de la dizidentza d-anta, si n-am absolut nicio vina din alea care sa-ti permita tie sa ridici vocea la mine, si chiar pe bloaga mea...

    Pricepi mata ? Cand ai tai imi vor dovedi ca sunt mai buni decat Ba-secu ista (si fii sigur ca io o sa-mi dau seama, caci daca nici io nu-nteleg nemica, nu mai intelege nimeni in tzeara asta, aloo...), atunci mai vbim, priatelo...

    ReplyDelete
  15. Chiar ciudat"humoristul "asta..Nu-mi inchipuiam sa fie asa de afectat de un comentariu nitel mai "piperat"..M-a amuzat ca a navalit aici si..zdrang !.Parca chiar a vrut sa demonstreze ca isi apara teritoriul..
    Eu n-am intrat pe blogul Rox..N-am chef sa-mi fac nervi..Nu sunt masochista....Cred ca s-a cam exagerat si la noi in" orangerie"{vorba lui Constans} cu subiectul Crin..Nu merita atita atentie ,chiar daca este forfecat ..E posibil sa i se urce la cap si sa creada ca ne este teama de "concurenta "..

    ReplyDelete