Tuesday, March 17, 2009

O-ntrebare pt Dl Presedinte


Toata lumea zice ca o sa va bata: dl Patriciu - exempli gratia - zice ca asta n-ar fi o problema pt domnia sa, numai ca nu prea vrea ; dl Geoana zice si dansul cam tot asa, deci c-ar vrea, cum ar venea, insa nu stie daca o sa-l lase Papasha (care l-ar cam prefera tot pe Omu cu Matusa, daca intelegeti ce vreau sa spun, ori, in cel mai rau caz, pe Felceru cel Bun (de facut baloane de sapun) ; Vadim, ca orisice patrihotz strabun (vedeti ca n-am zis altcumva? ;) ), zice si el c-o sa va faca - normal - scrum, asa cum striga in gura mare (pe drum) orice nebun ; Crin mai are putin pana scapa de un anume Calin (va mai amintiti de el? ala cu biletzelu cacalin, mey), dupa care o sa va bata pe umar fin; asa…, cine mai era, bre? :roll: , a, da, neamtu ala - dar nu “neamtu tiganu” de pe for, fugi naiba - zice ca daca va candida se va lasa cu horror, in sensu ca-n toata Ro si dincolo se va auzi de afacerile dumisale de kko si deci mai bine nein, no ; iar ultimu de pe lista, my priatelo, n-ar phootea fi decat Van Ghelie, un olandez zburator ca pasarea aia a furtunilor (dar care nu albatros se numeste, dear moderator), iar io cred ca olandezu ista - ca si, de-un paregzamplu, sauronu’ Antenelor - chiar ca n-ar avea niciun spor, caci doar n-om fi ajuns la un asemenea nivel democratic hypersuperior, incat sa-l alegem pe Obama al rumânilor, a ? :roll:

In fine, ca sa n-o mai lungesc, intrebarea mea e urmatoarea: in conditiile in care toanta lumea zice ca va poate bate, insa fie ca nu vrea, fie c-ar vrea ea, fie ca e dusa cu pluta, fie nu-l lasa afacerea ori culoarea politica, eufemistic vbind, n-asa?, Dvs ce credeti, bre : mai putem spera ceva, in spe ? :roll: Mai avem vreo sansa cu Sistemu ista Ticalosit, ori fugim dreq in Congo, de unde dl Bombo triumfal a revenit ? (deci nu pentru a se face tot mai mic, asa cum ai proorocit mata, ci pentru a deveni tot mai mare la DNA, ca naiba :oops:)

Multumesc pt atentie. Hai pa.

26 comments:

  1. AVP,
    AVE, maestre !
    Daca Basescu e hotarat sa nu ne lase pe mana mafiotilor si hotilor eu sunt sigura ca-i poate bate si pe Crin si pe Geonica si pe toti cei care le tin astora sforile , facand pe ei de frica .
    Asa sa ne ajute Dumnezeu !
    si sa ne fereasca sa mai cadem pe mana vreunui ateu ,
    cum ne-a pedepsit cu papasha kaghebista pe care ni l-a trimis pe cap
    ca sa ne izbavim de-acel pacat
    dintr-un Craciun insangerat .
    Te salut cordios si-ti multumesc pentru ca mi-ai deschis ochii in al treisprezecelea ceas ,
    cand nu mai credeam in poeti si in izbavirea prin cuvantul scris !

    ReplyDelete
  2. AVP,
    Am intrat intr-o fierbere ciudata de la o vreme.Am un obicei {o fi bine ?} de a cauta solutii.Uite bunoarea "mica ta intrebare" scrisa cu umor dar si cu malitiozitate de "poesior",ar putea fi un slogan sau o inspiratie ptru campania electorala.Cred ca ai "phootea"sa faci o pereche buna cu Chibit....Cam d'aia as vrea sa fii liderul "netroots"-ului nostru,bre..

    ReplyDelete
  3. AVP,
    cine-i misteriosul anonimus care bantuie pe-aici?

    ReplyDelete
  4. Nu stiu, Luminita neichii draga... N-am niciun fel de istrumente spre a monitoriza cine vine si cine pleaca de pe blogul meu, si nici nu-mi trebuie asa-ceva... Insa va asigur ca cetesc tot - atata timp cat sunt la monitor -, fiindca orice interventie pe blogurile mele imi este semnalata prin e-mail...

    Anonymului ii spun ca un lider nu se numeste - ca un functionar oarecare -, ci se afirma, daca e-n stare, asta una la mana...; a doua, MountThor are deja un lider, care nu intamplator se numeste Thor (lol), aista fiind lideru fondator, ca sa zic asa; plus de asta, Mount Thor are si un al doilea lider, dear anonymous intrebator, care lider e chiar intregu bobor postator sau, de ce nu, doar spectator acolosa... Asta ca sa fie clar, acum si pupurea, vba Canadianului aluia dat drea... :)

    Hai pa!

    ReplyDelete
  5. AVP,
    pe urmele acestui anonimus am umblat acum ceva timp si am ajuns la o petitie online semnata si de tine .
    Se pare ca ar fi o doamna dar s-ar putea sa ma insel.
    Insa iti cunoaste stilul si te copiaza fidel/fidea , de exemplu cu acel "phootea" .
    haidi, pa !

    ReplyDelete
  6. M-am distrat teribil la postarea asta si am reactionat, ca atare, in livada .Orice idee ai dezvolta ,scriitura ta degaja o nota vesela ,plina de haz si bineinteles cu invatamintele de rigoare.Tare mi-ar placea sa aud un hahait basescian la citirea eseului de mai sus.Pentru Base ar fi o incurajare in plus -i-ar ridica moralul.De ce nu incerci sa-i parvina?

    ReplyDelete
  7. Luminita ,
    hi,hi..n-ai inteles ?..eu sunt "anonymous ",bre!indiciu a fost :canadianul..se vede treaba ca ,de cind mergi la AVP {pe blog},te-ai molipsit ,bre..mai intii Lumycel..si de la o vreme si"io"..
    AVP,ti-am mai spus ..nu pot sa-mi "select profile"decit la Anonimous..
    si altceva ; cind am propus sa ne fii lider ,poate m-am grabit ,nu cu propunerea ,ci cu modul cum am facut-o {ca la sindicat}..ma gindeam la proectul maret de ieri , cu "netroots"
    aproape toti spuneau ca e nevoie de un lider..Eu {nu te "supala"}m-am gindit la tine ..De ce ?..Eu i-am vazut pe acesti "netroots" un fel de lupatori si protedtatari..Im entuziasmul meu mi-am si gasit liderul ..Cine are un trecut curat de luptator adevarat?..Ma gindeam ,ca pe imaginea ta vom fi repede cunoscti..
    P.S ..invata-ma cum sa-mi "select profile" si vei vedea cine sunt ..daca chiar nu ti-ai dat seama..Hm !..dar parca mi-a placea sa fiu o enigmatica doamna ,ce drea..

    ReplyDelete
  8. erata:"protestatari"

    ReplyDelete
  9. @Dora, dar de ce nu i-o trimeti tu... ? :) Daca i-as trimite-o io, s-ar crede ca-i cad la picioare sau ca vreau sa-l leeng la ousoare, ceea ce nu se face cand esti "regele hyperspatziului", dear surioare... ;)

    @Lumycel, te-ai prins cine e...? :)

    @Canadianu - esti prea ing si prea literat (:idea:), ca sa nu poti sa te pricepi la o tehnicica de rahat (dar pe care io abia in cativa ani de orbecaire o am am invatat, oricat as fi io de superdotat, n-asa...? :shock: Insa cu putin efort si noroc si daca-n loc de Internet Explorer iti instalezi un Firefox aparent mai bondoc, dar mai sigur, mai usor si mai friendly ad-hoc, muti si muntii din loc, vba aia...

    Tontusi, ca sa nu zici c-ai plecat cu mana goala dupa my blog, uite cum faci (io am instalat si Internet Explorer si pot sa-mi dau seama in ce dilema te afli tu):

    ...Pe bune, ti-as spune, insa vad ca dand la cautare pe Internet Explorer blogu-mi de-aci, astept mult si bine si blogu-mi inca nu vine, asa ca asculta-ma pe mine, pretine: instaleaza-ti Firefox si mai vbim maine ! Repet, pe bune ! O sa vezi ca si my friend Filadel tot asta-ti va spune :)

    ReplyDelete
  10. Hai,ca azi am bulibasit-o rau !...Canadianul apare aici ca un fel de indiciu ..insemnind :cine s-a mai adresat azi canadianului pe blogul lui thor, cind a scris ca niciodata ca" poesior?"{adica in versuri}..
    Nu @Canadianul ti-a cerut ajutor ,ci insumi eu ,Stely...sor ...ati priceput acu'?
    P.S.eu am priceput ..trebuie sa-mi instalez Firefox ..Pai cum ?..eu nu pot ,bre ! decit la paste,cind va veni fiul meu ,inginer cu diploma in calculatoare ..
    deci ANONYMOUS =Steliana ..."palarie intr-un picior ,ghici ciuperca, ce e ?"

    ReplyDelete
  11. Stely - :) Apasa pe linku ista ce ti-l dau eu colea si descarci Firefox:

    firefox

    Te-ai descurcat tu in Hyperspatz, darmite in chestiutza asta, a...?

    ReplyDelete
  12. Am deja instalat Mozilla Firefox..Si Google..

    ReplyDelete
  13. :-) Nevoia il invatza pe om... :) Hai ca mai vbim maine... :):)

    ReplyDelete
  14. "Si sprancenele-mbinate, parca-i arcul lui Amor; /E trufasa dar e dulce si-are ciucuri la botfor" . . . un randurel cu dedicatie de la unul din nenumaratii pe care-i denigrezi neostoit pe orice poteca ori trotuar mai lat i-ai intalnit. : D)))))
    Dom' Cobzar or Lautar de poiata, or poate chiar de-adjutathor -- te las pre tine s-alegi cum ti-i mai drag, monsegnior. Si zic, zau, nu te supala acu nici pe Tzepushor, caci iel ie absolut nestiutor, ci doar dornic de-o tzar' d'objectivitate din parte-ti (Vai!, ce horror, mi amor!}. Si uit-asa, pur accidental, or almost!, doar in ist particoler caz, naz ori praz, gura inochentiului adevar gangureste. Ti-i dor de pesce, a? : ))) (Fie zis intr-aste paranteze rotunjoare, ca-n veci n-ai renuntat tu sub ist soare l-acest joc or job(?) fioros care -- din motive de verde bilios si spleena -- te-umple de-adrenalina.) Cum adica ce va sa zic?! De vanat si pescuit pentru Cassa si Massa am vorbit, nu la altele cele d'antzartz m-am gandit, ce-ai 'nebunit?! ;P Si uite asa, din grupshorul ala mic-mic in care-ti faci vacu' mai nou, dreaq amig, cum iese f'unu-n fata din randu' mumos aligniat, si-ncepe a te lua inocent la-ntrebat despre una ori altul, ori de-al tau CV-u ambuscat de Pashoptist patrihotz maculat; deci, cum f'un indraznetz voinik se incumet-a se inteba de vreo contradictie or inconsistenta doctrinara, n 'asa, i se da tandru peste botik, click-click!! Bashca, bombe cu paduchi hyperspatiali de tinut gashka sub control or, din nou, dupa caz, de scobit si/or anihilat calculatoru' de-ocaz' naravit. Apoi, isi mai confectioneaza iscusit o legiune de nick-uri internaute, unele dintre ele oficial re-cunoscute, dublata insa de-o armie a celor 'mute', care numa' de Draku-s stiute si care cum te prinde cum te asculte, breeee! S-o luam de-o pilda pre Lumycel, scuzi draga mea, da' n-am avut incotro a mai tacea. Ia cautati-o pre dansa la proverbialele oo, si dragii moshului, ce-oti vedea ori gasi acolosha cu gura latzita bleg va va lasa, exempli gratia!. Asta, Dom AVP-el, fu vizavi de a recunostea imediat pe oricine, pe Cineva doar asa, din trei fraze, ce spui mata, a? Da, mey, asa-i, toate trec si se pierd in pacla trecutului din ce in ce ce mai deasa, doar naravu-ti spiridush din fire n-are nici o lecuire. Si acu-n fine mey, daca Zeii nu vor ca altii sa viziteze a voastra statiune/pashune montana ori padurile colaterale ori chiar AVPeshterile de la hotare, de ce nu puneti voi lakat acolosha, sa ramaneti doar voi de voi, fara nici un challenger or bagabonti d-alde mine, sa nu mai fiti tulburati la suport si doctrine, cu constiinta neteda si serena in afinitatile elective si atat de portocalii pana veti deveni Colonii? Stagnarea caldicica fara de contradictii zbamghii ie politic (dar si altminterea! ; )) pieire curata, ceea ce si in cartile-mi se arata. Doar cu negativitate, critica tuturor celorlalti, ura, inchisoare si dat la gioale, dar fara solutii clare, numa' generalitatzi goale, care ascund prost a tzarisoarei vanzare, totu-mi pare 'napoi la a Caragealei scrisoare! Si ce faceti voi, bey, cu restul natiei care nu va vrea, mey? Si io pe iei?! Intelegi, prichindei?

    ReplyDelete
  15. Steliana,
    mare pishichera esti si tu !
    :lol:
    eu am tot internet explorer si ma conectez dand click pe Select profile si acolo pe Name/URL , iti treci numele si dai apoi click pe Preview , recitesti si apesi Post Comment .
    Simplu ca buna ziua , mai ales pt o internauta ca tine .
    Haidi, pa !

    ReplyDelete
  16. Steliana,
    ai vazut ce Sherlock Holmes sunt, bre ?
    am zis io ca anonimus e o doamna ?
    am zis !
    si te-am gasit si pe lista cu semnaturi la petitia de la Praga, na !

    ReplyDelete
  17. Lumycel ,da...esti buna!.Sa te vad acum !.Anonymous de deasupra ta,cine-i ,mey.?.Dupa stil.."caz,naz ori praz "?.Prea stie multe despre "pretinu" nostru AVEpel {maestrul}..si nu numai..Asta:"S-o luam de pilda pe Lumycel...ia cautati-o pe dinsa la provrtbialele OO, ...ce-oti vedea , or gasi acolosha ...cu gura latzita bleg ,va va lasa.."
    Spune ,ce-a vrut sa spun misteriosul Anonymous ,ca doar, nu ti-ai inchipuit ,ca eu m-am clonat sau perfectionat in stilul lui AVP ,asa deodat'..Deocamdata atit ..dar muuuulte are de descoperit acest post ,nitel sugubat si binevenit..Acum sa incerc sa-mi dezvalui" unul din nick -uri ...oficial recunoscut."..

    ReplyDelete
  18. Gata ! ce simplu a fost ..eu nu dadeam pe pe"preview"..numai pe "post commant"..si trebuia de doua ori.

    ReplyDelete
  19. mici greseli ..va rog sa le ignorati!.ochelarii sunt de vina..

    ReplyDelete
  20. Steliana,
    cu gandul la tine nu-l citii pe anonimusul de peste mine ...
    chiar asa , cin' sa fie , oare cine ?
    ca AVP nu e !
    Ma duc sa-l caut pe secretarul meu mustacios si-l dibuiesc io si pe 'mnealui .

    ReplyDelete
  21. Steliana,
    sa mor daca stiu ce-a vrut sa zica cu OOlele ....eu n-am OO bre, eu sunt fata , pe-onoarea mea!

    ReplyDelete
  22. Lunycel, cum adica n-ai oua... ? :roll: Sau nu mai ai... ? :( lol

    Steliana, ai inceput sa se descurci... ? :) Uite-asa se joaca fata, cand la stanga, cand la dreapta... lol

    Nu, nu sunt io anonymousu ala, fugiti naiba... :)

    Sa-l ia drea... Ce ne pasa noua de zapacitu lu papulea... ? ;)

    ReplyDelete
  23. postat par constans............

    http://www.cotidianul.ro/dezbateri_pe_marginea_cadavrului_absent_al_comunismului_editia_de_caf_bar-77272.html
    http://tismaneanu.wordpress.com/

    Posted by: tismaneanu | 19/03/2009 Sorin Antohi despre “ritualul” condamnarii comunismuluiNu fac decit sa reproduc din Cotidianul afirmatiile atribuite lui Sorin Antohi de la o discutie de club (”cafe-bar”) despre condamnarea comunismului. Dupa parerea sa, Raportul Final al Comisiei Prezidentiale (din care initial a facut parte, invitat de mine, in calitatea conferita mie de seful statului de presedinte si coordonator al Comisiei, pina in clipa cind anumite pe atunci iminente dezvaluiri legate de trecutul dlui Antohi au dus la demisia sa in luna mai 2006, deci la aproximativ o luna de la infiintarea Comisiei, “din motive personale”) ar fi un fel de “ritual totemic in jurul unui cadavru absent”.

    Trec peste metaforele oferite cu larghete, surprinzatoare ca implicatii pentru un fost student al lui Alain Besancon, discipol al lui Mihai Sora si Adrian Marino, ambii militanti anticomunisti, ca si peste faptul ca, oricum am privi lucrurile, cadavrul nu este tocmai absent, si afirm cit se poate de categoric ca nu divergentele epistemologice au dus la demisia lui Sorin Antohi. Arhiva mea ori aceea a Comisiei nu contine nici un mesaj din partea domnului Antohi in care sa-si afirme “dezacordul bazal” privind orientarea generala, filosofia, proiectul de structura a lucrarii pe care o incepeam impreuna. Cum este vorba de o relatare de presa, nu stiu daca fiecare cuvint coincide cu ce s-a spus. Ramine insa the hard fact ca Sorin Antohi s-a retras din Comisie pentru cu totul alte ratiuni decit cele invocate in articol. Lucru ce poate fi lesne si irefutabil demonstrat. Cine nu crede, poate citi confesiunea lui Sorin Antohi despre trecutul sau aparuta chiar in paginile Cotidianului in vara anului 2006, la citeva saptamini dupa ce demisionase din Comisie. Nu discut aici pozitiile critice ale lui Sorin Antohi formulate la acea dezbatere de cafe-bar (ma abtin de la orice comentarii) la adresa Raportului. Tin numai sa clarific acest detaliu de maxima semnificatie: demisia sa nu a avut absolut nici o legatura cu paradigma conceptuala a Raportului.

    Sociologul rus Iuri Levada a scris un studiu intitulat Homo Prevaricatus, urmasul lui Homo Sovieticus. Nu stiu ce sa spun despre un prieten pe care l-am aparat contre vents et marees. Sunt speechless. Poate ca niciodata nu mi-au lipsit mai mult Monica si Virgil. Recititi poemul lui Dan Desliu, realmente un mare poem, scris in vremuri de bejenie de un intelectual care nu a fost informator Recompun din memorie: “Era o noapte sa tot mori/Cu prunci ucis/Si fulgi de ciori”. Ma duc sa ascult fado-uri cintate de Amalia. E tirziu, sunt obosit, scirbit, e trist, teribil de trist…

    ReplyDelete
  24. Viorele
    Scuza-ma ca te cobor pe pamant !
    Un foarte bun amic de-al meu , pe care-l cheama tot Viorel ( Ricu ) cu o viata traita pe munte (inginer geolog ,si el si nepretuita-i sotie Domnita , fie-i tarana usoara ), caruia i-am recomandat Cartea Padurii de care , nu-i cazul sa-ti mai spun ca a ramas incantat , a dat cu ochii de acel strigat , gutural si cavernos pe care Emil l-a slobozit pe Blog (si de la care ne-am despartit definitiv!):
    -Moarte liberalilor !!!
    Ricu este liberal din tata-n fiu unchiul dinspre mama a murit la Canal ,iar tatal lui care avea inainte de nationalizare cel mai select restaurant din oras , a ajuns sa iasa la pensie dupa ce a iesit din puscarie si schilodit la un picior( se naruise un mal pe el , tot la canal!), din postura de chelner la fostul lui restaurant.
    Batranul nea Ghita , cand se mai imbata cate-un grangur si stiind cine-a fost , striga :
    -Chelner !! , batranul schiop alerga , pur si simplu la masa nu inainte de a striga din toti rarunchii :
    - Vineeee ...Ordonati !spre satisfactia si bataia de joc a unor analfabeti activisti si securisti...
    La care i-am raspuns , lui , dupa cum a meritat , dar din pacate am agatat si alti postatori pe care-i respect ,printre care te numeri si vreau sa-mi cer scuzele de rigoare .
    Cu restul nu stiu cum am sa procedez ,dar cu tine ...te rog sa le primesti.

    Cu stima Radu Humor

    ReplyDelete